Sarutul lui Iuda, politicul. Un SF de cafenea

Traian Basescu presedintele Romaniei
Traian Basescu presedintele Romaniei

Ieri mi-am dat seama de un adevar politic: Da Opozitia a facut ceva, dar nu singura!

Care este adevarul vazut de pe partea de mal politic pe care ma aflu eu in prezent? Toate partidele politice din Romania au fost scindate de criza si de lipsa fondurilor de furat ca pana acum. Practic fiecare partid are o grupare care s-a strans fix in jurul presedintelui Tatuc si o parte care arde de nerabdare sa puna labele pe Putere.

Basescu a mutat o carte buna cand a independizat partidul Imobiliar din Ilfov ex-PSD. Le-a dat Apararea si s-a asigurat de majoritate dimpreuna cu partidul Ungaria Mica.

Mutarea urmatoare in PD-L nu o puteau face decat niste nemultumiti lasati pe dinafara de la trocul politic. Cum PD-L este un partid trinitar: Basescu-tatal, Elena-mama si Blaga,Videanu,Berceanu-sfintii, restu care au ramas pe din afara trinitatii democrat liberale au fost nevoiti sa-si caute o piata viabila, unde cererea si oferta isi pot gasi finalitatea.

Asadar Opozitia is the new shit, dar cum? Pai simplu astia micii sunt si ei la putere in majoritate, deci vor liber ca cascavalul impartit de grupul de interese Basescianofil. Drept pentru care au purces la o mioritizare a politicii romanesti dupa cum urmeaza:

– Opozitia e platita sa iasa din sala pentru a lasa puterea in offside;
– MiniOpozitia din Putere pozeaza in continuare in Putere cu gandul la Puterea ce le-o vor da Opozitia Reunita(OR);
– Basescu pica cu balonul in offside si trebuie sa se replieze repede sa ascunda mizeria sub pres;
– Sindicatele care sunt oarecum si ele prinse in Opozitia Reunita(OR) fac pressing la adversar fortandu-l sa iasa si mai tare in offside;

Finalul sper sa nu fie acelasi ca in ’89. Daca tzutzerii lui Basescu nu se repliaza si sa-i dea 2-3 perechi de palme sa-l trezeasca din betia pupatului in fund ca moaste o sa primeasca fix acelasi glont de plumb rece ca si Tovarasul Ceausescu reales( ce ironie!?!).

Istoria ne arata ca poporul asta are o traditie in a-si decapita despotii, deci sfintenia locului incepe sa-mi ridice serioase semne de intrebare….Romania, Explore The Carpathian Garden of Death!

Comments

comments

2 thoughts on “Sarutul lui Iuda, politicul. Un SF de cafenea”

  1. N-are cine să-l trezească: ori n-au curajul, ori nu vor, ori le convine(ultimele două se cam suprapun)
    Băsescu are, deocamdată, reacţii de copil răzgâiat. Gustul pentru dictatură(când eşti înconjurat numai de lăudători) vine aproape firesc. Şi timp este berechet, al doilea mandat e abia la început.

  2. @marieta: le convine pentru ca toti sunt o apa si un pamant, din pacate. Tanti aia de la PD a redat perfect chintesenta politicii in Romania: Ciocu mic, acum noi suntem la putere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *