Scadere taxe si impozite!

Am citit la Zoso despre Solutii de iesire din criza ale Romaniei si sunt in mare parte de acord cu solutiile lui. Locul unde nu sunt de acord este punctul cu „Scaderea taxelor…”.

Poti sa scazi taxele si sa fortezi fiscul sa-si faca treaba. Daca fiscul isi face treaba si cei care incalca legea platesc penalitati mari, atunci dupa primele 2-3 penalizari le va intra in sange sa faca afaceri la vedere.

Scaderea taxelor + simplificarea hartiilor depuse catre stat ar oferi mediului privat o gura de aer. Mai mult de atat aceasta va oferi economiei sansa de a forma o clasa de mijloc puternica pe care sa se poata baza cheltuielile bugetare. Un fisc cu autoritate ar sprijini intreprinzatorii dorinici sa faca afaceri si ar infiera practicile de ocolit sistemul, astfel incasarile la buget ar inregistra crestere. Un sistem functional ar atrage dupa sine si aparitia in piata a investitorilor straini maturi cu intentii pozitive in ceea ce priveste investitiile.

Pentru a controla clasa de mijloc trebuie ca statul+BNR sa-si formeze o structura de interventie direct in piata prin rezerve matematice financiare investite in fonduri de investitii puternice si-n firme, regii autonome controlate de stat cu sefi sub contract cu clauze: cine-si face treaba si are profit nu poate fi dat afara pe motive politice.

Sistemul produ’ mai mult pentru a consuma mai mult functioneaza doar in tarile unde persoanele fizice si juridice au „frica” de taxe si impozite, astfel obligandu-i sa aleaga calea legala si sa uite de calea ilegala.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *