Scaune de birou – Concept de birou pentru lucru de acasă

scaune de birou - birouconcept.ro

În ultima vreme, trendul lucrului de acasă a devenit tot mai popular, oferind o flexibilitate și comoditate unică pentru angajați.

Cu toate acestea, este esențial să ne asigurăm că mediul nostru de lucru acasă este unul ergonomic, pentru a preveni eventualele probleme de sănătate asociate cu statul prelungit pe scaun.

Un element cheie în amenajarea biroului de acasă este alegerea unui scaun de birou adecvat, care să ne ofere confort și să susțină o poziție corectă a corpului în timpul orelor de lucru.

În acest articol, vom explora recomandările pentru alegerea și utilizarea corectă a scaunelor de birou, precum și tipurile recomandate pentru munca de acasă.

Recomandările SSM pentru poziția corectă pe scaunul de birou

Pentru a preveni disconfortul și eventualele probleme de sănătate asociate cu statul prelungit pe scaunul de birou, respectarea unor reguli de ergonomie este esențială. Iată câteva recomandări din partea specialiștilor în domeniul Sănătății și Securității în Muncă (SSM) pentru a menține o poziție corectă pe scaun:

 1. Ajustează înălțimea scaunului: Asigură-te că scaunul este reglat astfel încât picioarele tale să stea pe podea, cu coapsele paralele cu podeaua și cu un unghi de aproximativ 90 de grade la nivelul genunchilor.
 2. Spatele susținut: Ajustează spătarul scaunului astfel încât să îți susțină zona lombară. Asigură-te că spatele rămâne drept și bine sprijinit în timpul lucrului.
 3. Unghiul genunchilor: Asigură-te că unghiul dintre coapse și partea superioară a picioarelor este deschis, aproximativ 100-110 grade.
 4. Brațele pe scaun: Brațele tale ar trebui să fie așezate pe cotierele scaunului, astfel încât umerii să fie relaxați și coborâți.
 5. Ecranul la nivelul ochilor: Ajustează înălțimea monitorului sau laptopului astfel încât să îți poți menține privirea la nivelul ecranului, fără a te apleca prea mult în față sau în spate.

Tipuri de scaune de birou recomandate pentru munca de acasă

Când vine vorba de alegerea scaunului de birou potrivit pentru munca de acasă, există o varietate de opțiuni disponibile. În funcție de preferințe și nevoi individuale, iată câteva tipuri de scaune recomandate:

 1. Scaune ergonomice cu suport lombar: Aceste scaune sunt concepute special pentru a susține zona lombară și a promova o poziție corectă a spatelui. Acestea pot reduce riscul de dureri de spate și de oboseală la nivelul șezutului.
 2. Scaune cu balansoar: Scaunele cu mecanism de balansoar pot încuraja mișcarea ușoară în timpul ședințelor de lucru, contribuind la menținerea flexibilității coloanei vertebrale și la reducerea oboselii.
 3. Scaune cu suport ajustabil pentru brațe: Acestea oferă o susținere suplimentară pentru umeri și brațe, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care petrec mult timp la birou.
 4. Scaune cu înălțime reglabilă: Un scaun cu înălțime ajustabilă este esențial pentru a vă permite să vă ajustați scaunul la înălțimea biroului dvs.

3 modele de scaune de birou pentru tine!

Atunci când petreci mult timp la birou, fie că lucrezi de acasă sau într-un birou corporativ, un scaun de birou confortabil și ergonomic este esențial pentru sănătatea ta și pentru a-ți crește productivitatea.

Deși există o gamă variată de scaune de birou disponibile pe piață, ne-am concentrat pe patru modele de top, care se remarcă prin designul lor elegant, materialele de calitate și caracteristicile ergonomice.

Indiferent de preferințele tale, unul dintre aceste scaune ar putea fi alegerea perfectă pentru nevoile tale.

Scaun de Birou Negru CHESTER

Scaunul de birou negru CHESTER este o alegere rafinată și elegantă pentru orice spațiu de lucru.

Cu un design clasic și o tapiserie din piele artificială de înaltă calitate, acest scaun adaugă o notă de eleganță biroului tău.

Datorită spătarului înalt și bine conturat, precum și a suportului lombar integrat, acest model oferă o susținere optimă pentru spate și umeri, reducând tensiunea din zona inferioară a spatelui.

De asemenea, dispune de funcții ajustabile, cum ar fi înălțimea și înclinarea scaunului, pentru a-ți personaliza poziția de lucru.

Cu o bază solidă și rotile moi, poți beneficia de libertate de mișcare în timpul lucrului.

Scaun de Birou Negru CELIO, Piele Naturală/Ecologică

Dacă ești în căutarea unui scaun de birou care să îmbine eleganța cu durabilitatea, modelul negru CELIO este alegerea ideală.

Acest scaun se evidențiază prin tapiseria sa premium, confecționată dintr-o combinație de piele naturală și ecologică, oferindu-i un aspect sofisticat și finisaj de înaltă calitate.

Cu un design ergonomic și spătar ajustabil, acest scaun îți permite să îți ajustezi poziția pentru a te simți confortabil în timpul zilei de lucru.

Suportul lombar încorporat și cotierele capitonate adaugă un plus de confort și susținere pentru ședințele prelungite la birou.

Scaun de Birou Negru DEAL

Scaunul de birou negru DEAL se evidențiază prin designul său modern și funcționalitățile avansate.

Construit cu materiale de înaltă calitate, cum ar fi o bază rezistentă din metal și tapiserie durabilă din piele ecologică, acest scaun promite să fie o investiție pe termen lung.

Cu ajutorul sistemului de balans, scaunul se adaptează mișcării tale naturale, oferindu-ți o flexibilitate crescută în timpul lucrului.

Spătarul înclinabil și cotierele reglabile sunt doar câteva dintre caracteristicile care te ajută să-ți personalizezi experiența de lucru.

Cum eviți durerile de spate când stai opt ore pe zi la birou?

Stând opt ore pe zi la birou, durerile de spate pot deveni o problemă comună. Pentru a evita acest lucru, iată câteva sfaturi:

 1. Ia pauze regulate: Ridică-te din scaun la fiecare 30-60 de minute și întinde-ți corpul pentru a elibera tensiunea acumulată.
 2. Exerciții de întindere: Efectuează exerciții simple de întindere a spatelui, gâtului și umerilor în timpul pauzelor.
 3. Mersul pe jos: Încearcă să faci scurte plimbări în jurul casei sau în curtea din apropiere în timpul pauzelor de masă.
 4. Asigură-te că ai un scaun ergonomic: Investește într-un scaun de birou de calitate care să îți ofere suportul necesar și să încurajeze o poziție corectă.

Concluzie în alegerea scaunului de birou

Atunci când vine vorba de lucrat de acasă, alegerea unui scaun de birou adecvat este esențială pentru a menține sănătatea și confortul în timpul orelor de lucru.

Respectarea recomandărilor SSM pentru o poziție corectă pe scaunul de birou poate ajuta la prevenirea durerilor de spate și a disconfortului fizic.

Alege un scaun ergonomic, ajustabil și potrivit pentru nevoile tale individuale și fă pauze regulate pentru a menține sănătatea coloanei vertebrale și a îmbunătăți productivitatea în mediul de lucru de acasă.

În concluzie, alegerea unui scaun de birou adecvat este esențială pentru sănătatea și productivitatea ta în timpul orelor de lucru. Sperăm că această selecție de 3 modele de scaune de birou te va ajuta să găsești soluția perfectă pentru nevoile tale individuale.

Asigură-te că scaunul ales îți oferă susținerea și confortul necesare pentru a-ți desfășura activitățile cu bucurie și eficiență în fiecare zi.

Contact

Telefon: +40765859112
Email: office@birouconcept.ro
FB: birouconcept
Adresa: Petresti, Str 1 Mai, Nr 308, Ap 9, Parter, Jud. Alba, cod 515850

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *