Schimba discurile de frana la timpul lor!

Imi aduc aminte ca acum doi ani (dupa 4 ani de folosire a Loganului meu majoritatea timpului in regim urban) am dat cautarea discuri frana pentru Dacia Logan. Placutele le schimbasem odata, dar discurile inca nu. Insa povestea care urmeaza m-a facut sa ma gandesc mai bine si sa le schimb.

Eram cu frate-miu in masina ne indreptam spre piata. Pe Calea Giulesti la noi e mereu forfota. Unii opresc la magazine, altii la cele doua vulcanizari, care sunt mereu ocupate, unii la scolile sau gradinitele din zona. Asa ca tot timpul vezi pe cate unii viteji sau super-grabiti. Asa ca nu de putine ori trebuie sa franez brusc. Dar in acea zi, la una din franele mai bruste am auzit un scartait ciudat si gandul mi-a fugit la discuri frana despre care mecanicul imi spusese cu ceva timp in urma ca sunt „la limita”. Evident ca stramtorat financiar fiind, am cautat discuri frana ieftine. Insa mi-a fost invatatura de minte experienta. Cum asa? Pai dupa doar un an de folosire m-am trezit cu discul ciobit si cu frane nesigure. Asa ca mi-am promis solemn sa nu mai dau vreodata cautare dupa discuri frana ieftine. Ce inseamna ca un pret disc frana sa fie decent? Pentru ca vorbim de discuri frana Logan eu cred ca un pret intre 150 si 200 de lei este unul care ii poate oferi calitatea unui raport calitate pret decent. Asa ca iata-ma acum cu un set de discuri frana de care sunt foarte multumit si care combinate cu un set de placute ale aceluiasi producator, chiar mi-au oferit o surpriza placuta si drumuri mai mult decat placute prin toate colturile Romaniei.

Ca o concluzie a intamplarii mele. Daca si voi sunteti in cautare de discuri frana Logan, nu puneti pe primul plan criteriul pret disc frana. Desi veti cheltui mai mult, veti avea siguranta calitatii. De franele masinii voastre depind integritatea voastra fizica si integritatea masinii. Si stim bine cu totii veche vorba a batranilor:

NU FII SCUMP LA TARATE SI IEFTIN LA FAINA

Este destul ca sunt multe capcane pe soselele patriei si in stilul de condus al soferilor neatenti, nu e nevoie de inca o capcana pe care sa o porti cu tine la drum.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *