Schimbarea, copiii de maine!

M-am nimerit sa vizionez videoclipul melodiei „Wind Of Change” cantata de baietii de la Scorpions si am cazut pe ganduri in ceea ce priveste expresia „copiii de maine”. Ce frumos au putut sa sintetizeze eliberarea dintr-o Europa a razboaielor. Oare am reusit sa scapam de secolul ala nenorocit in care ne-am macelarit ca tampiti luptandu-ne pentru Pamant!?

E trist cand te uiti azi ca Europa este iar zgandarita de „crima pentru pamant” a celor fara de viziune. Lupta nu aduce nimic bun in plan spiritual, dar se pare ca n-am invatat nimic de la secolul trecut. Repetam iar si iar greseala de a ne crampona intr-o lipsa de civilizatie. N-am invatat ca trebuie sa evoluam impreuna nu solitari calcand si strivind cadavre ale semenilor. Ce e cu adevarat trist e ca razboaiele au la baza o ura fraticida nascuta in sanul familiilor fara de educatie.

In loc sa privim in sus si sa evoluam ca planeta, noi ne uitam in jos si incercam sa punem lacat peste un petec de pamant. Cine s-a uitat cu adevarat in sus a vazut viitorul asa cum trebuie sa fie, cine inca priveste in jos traieste intr-un trecut baltind a sange.

Cat timp oare vom mai permite sa ne macelarim doar pentru ca suntem prea multi!? E timpul sa punem capat „razboiului ca un rau necesar”. Niciun Dumnezeu nu cere ingradirea „liberului arbitru”, doar noi oamenii l-am intemnitat in noaptea mintii nostre ce este incapabila sa citeasca drumul printre stele catre evolutie.

Cu nasul in Cartile Sfinte  si sufletul fara de chei riscam sa pierdem Pamantul care ni s-a dat pentru a ne cauta drumul prin Univers. Catusele nu sunt blocate, doar mintile sunt incatusate de deznadejde.

Mai bine am lua lectii de astronomie si sah in clasele primare pentru a ne imprieteni cu Stelele, in loc sa primim lectia rusinii fata de un Dumnezeu care nu este reprezentat cu cinste de cei ce sunt pusi sa ni-l zugraveasca.

Nu poti baga cu forta ceea ce trebuie sa primesti cu sufletul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *