Serviciile de retelistica si termenul de user friendly!

Internet PC

Era o vreme cand instalarile de drivere, crearea retelei, tragerea cablurilor sau sertizarea mufelor era un fel de job pentru mine.

Castigam ceva banuti in timpul facultatii. Insa daca ma intrebai atunci care cred ca va fi viitorul meu, iti spuneam cu siguranta ca voi lucra in servicii rețelistică (http://fixmypc.ro/servicii/hardware/servicii-retelistica/).

Ce sa ii faci, naivitatea si idealismul caracteristic varstei imi spuneau mie ca sunt un as in retelistica.

Ma vedeam deja batand nervos la tastatura ca in Matrix si fiind eroul care slaveaza lumea sau care salveaza terra de informatii vitale.


Intamplarea a facut ca intr-o buna zi sa ma intalnesc cu un vechi amic la el la birou, pentru inmanarea unui pachet cu diverse de acasa.

Si cat l-am asteptat pe el sa iasa dintr-o scurta sedinta la care participa, am putut auzi o discutie despre cablare structurata si configurare retea wireless.

Recunosc cat pot de sincer, ca am ramas un pic impresionat (dar si usor descumpanit), pentru ca intelesesem ca sunt tare departe din punct de vedere al cunostintelor despre cablare structurata, configurare retea wireless sau retelistica in general.
Asa ca a urmat o perioada de cautari. Apoi o alta de inteles fenomenul, de citit istorii si apoi au fost multe nopti de urmarit tutoriale + alte nopti petrecute cu vecinii mei de bloc in care incercam diverse structuri sau noutati gasite prin tutorialele de pe YouTube.

Ce amintiri frumoase am de atunci si mai ales ce prietenii trainice am cladit atunci.

Din toata gasca de 7-8 cati eram doar unul singur a tinut domeniul.
Insa in amintirea acelei perioade superbe, am creat de ceva timp un grup pe Facebook in care suntem toti nebunii.

Smecheria e ca acum unii dintre ei au copii mari (in jurul a 20 de ani) si i-am adaugat si pe ei pe grup.

Si atat e de mare amuzamentul cand cei „mici” citesc povestile si mai ales can afla ce solutii ingenioase gaseam noi in vremea cand tehnologia nu era atat de facila si cand solutiile de conectare nu erau de multe. Plus ca ei nu inteleg de ce nu erau gandite ca user-friendly. Si noi batranii le spunem simplu:


„Pentru ca generatia noastra a inventat termenul!”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *