Si totusi Gutenberg de la WordPress nu-i chiar atat de rau

blogging blur business gutenberg

La inceput am fost refractar la a lucra in WordPress prin editorul vizual Gutenberg. Modulul clasic parea mult mai ofertant in ceea ce priveste scrierea pe WordPress.
Socul meu a fost cand la ultimul update m-au trecut pe Gutenberg si am comentat in social media legat de acest aspect. Ce pot sa zic sunt un conservator care cu greu poate sa fie convins de o treaba noua aplicata.

O sansa editorului Gutenberg din WordPress

Acum 2 saptamani am zis ca trebuie sa dau o sansa acestui mod de lucru pentru ca este clar ca in viitor migrarea va trebui sa fie facuta. Si totusi daca e sa migrez trebuie s-o fac de acum.

Am zis ca fac un soc, dar ma obisnuiesc cu sistemul asta WordPress pe parcurs. Si in plus am scapat de un plugins care imi facea editor-ul clasic de WordPress .

Faza este ca la inceput totul parea ca e mult prea mult pentru a scrie un articol, dar in timp acest Gutenberg iti ofera o alta viziune de scriere. N-am crezut ca schimbarea modului vizual iti poate schimba si perspectiva asupra scrisului.

Avatanje si deavantaje in utilizare Gutenberg pentru WordPress


Editorul Gutenberg este la inceput si m-am hotarat sa-i ofer credit. In timp si cu sprijin poate sa ofere o perspectiva pentru viitor. N-am descoperit toate optiunile acestuia, dar pe masura ce lucrez cu el descopar lucruri interesante.

Un minus pe care il are acest editor e faptul ca anumite teme nu sunt compatibile cu acesta.

Una peste alta acest nou update al wordpress-ului este unul care aduce un plus valoare in munca de publisher, oferind o experienta calitativa in ceea ce priveste articolele publicate online.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *