Siguranta o pastrezi cu un cauciuc bun

Imi aduc aminte ca dupa ce mi-am luat carnetul visam sa conduc tot felul de minuni nebune. Insa acasa aveam o Dacie amarata, pe care imi facusem si „scoala” pe campurile din apropierea satului bunicii mele. Si la vremea aia am auzit pentru prima oara termenul cauciucuri vara. Sigur la momentul acela erau un fel de curiozitati. Iti luai cauciucuri de vara daca vroiai sa fii corect si sa ai parte de 100% eficienta. A venit dupa aceea anul 2009 cand a aparut legea obligatorie si deja termenul de anvelope de vara a devenit cunoscut si acceptat de marea majoritate a oamenilor. Intre timp cei mai multi dintre oameni au inteles ca ceea ce aveau pe masina erau anvelope vara si nu din cele de iarna

Problema… sau bucuria unora

Despre ce e vorba? Despre anvelope de vara ieftine si de o piata DESCHISA in 2009. A crescut bine si au fost multe firme care au adus „gume de mestecat” pe care isi permiteau sa le numeasca anvelope de vara. Sigur ca in acelasi timp unii dintre „batranii pietei” explicau oamenilor care sunt avantajele unui raport pret – calitate crescut. Si dualitatea cauciucuri de vara / cauciucuri de iarna a inceput sa sape adanc in obisnuintele oamenilor si mai ales in credintele lor.

Si altceva…

Odata cu intrarea in vigoare a acestei masuri atunci in 2009 a fost afectata un pic si partea de solutii pentru transportul intern si extern, pentru ca ei au trebuit sa faca investitii in seturi de anvelope vara pentru toate masinile. Si pentru unii dintre ei chiar nu a fost usor (asta stiu de la cunoscuti). Dar in acelasi timp pentr noi utilizatorii de transport intern si extern a insemnat o crestere a sigurantei. Si parca fiecare dintre noi ne urcam cu alta incredere in microbuze sau autocare si cred ca ne uitam cu mare dragoste la orice pereche de cauciucuri vara pe care le vedem. Si am inceput usor, usor sa nu ne mai uitam prea mult la pret, pentru ca am inteles care sunt avantajele si mai ales care este frumusetea „plusului valoare” care vin odata cu acest pachet.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *