Siguranta soferului inainte de toate

Zilele trecute m-am intors dintr-o excursie de 3 zile cu ocazia Pastelui, tocmai din Odorheiul Secuiesc. Nu e chiar departe de Bucurestiul meu aglomerat, dar destul cat sa vezi si intelegi traficul greu. Drumul dus a fost parcurs pe DN1 Bucuresti-Ploiesti-Brasov-Odorheiul Secuiesc, dar drumul de intors a fost prin varianta Odorhei-Tarlungeni-Ploiesti-Bucuresti. Cu aceasta ocazie am putut vedea si tiruri intrand in serpentine in acelasi timp.

Drumul de intoarcere a fost unul pe ploaie, facand sofatul un sport in care prudenta se lupta cu nevoia de a depasi. Vizibilitatea redusa uneori pune in dificultate participantul la trafic. Cel mai greu este sa mergi in spatele unui tir. Te gandesti ca sarbatorile s-au terminat si oamenii au sarit iar pe caii lor putere pentru a strabate tarile in lung si-n lat ca sa aprovizioneze magazinele si depozitele. Pe traseu am descoperit ca Acvila Romania este importator de anvelope de camion. In pauzele de drum am intrat in vorba cu cativa conducatori de tir-uri. Sunt multumiti de anvelopele de camion oferite de Acvila Romania pentru ca:

  • Exista anvelope speciale cu indice de sarcina mare si care pot fi de directie, de tractiune sau de trailer.
  • Ofera o gama larga de anvelope pentru tir-uri, camioane, autobuze si autocare.
  • Sunt proiectate anvelope special pentru autostrazi si sosele ce permit viteze mari constant.

In materia de cauciucuri de camion fusesem oarecum scolit de cel mai batran sofer din familia mea, tata. Omul asta a invatat sa mearga pe camion inainte sa mearga pe un autoturism obsinuit. O meserie grea daca stai sa analizezi trecutul glorios in care lucrurile nu erau chiar puse la punct ca in prezent.

Vorbind cu cei ce conduc tir-uri am aflat ca e foarte important sa ai anvelope de camion adaptate la situatia drumului si a vremii. In spatele tau atarna responsabilitati majore in ceea ce priveste alimentarea unor afaceri de anvergura. Ochiul ager si masina pusa la punct iti dau siguranta ca tu vei incasa suma promisa, in timp ce magazinul livreaza marfa proaspata utilizatorului final. Un final fericit!

In spatele unui utilizator fericit stau ore bune de mers pentru aceste cauciucuri de camion. Acestea au de parcurs kilometri intregi in conditii de trafic nebun uneori, avand in drumul lor si parte de soferi teribilisti care incearca sa-i depaseasca acolo unde situatia nu o cere.

Unii dintre cei cu care m-am intalnit pe drum mi-au relatat ca e greu ca un conducator de autoturism sa intelega mersul lucrurilor cand vine vorba de anvelope de camion. Ba chiar mi-a precizat razand: ” Ai de-a face cu tot felul de copii scapati pe sosele si care nu inteleg ca timpul meu de franare avand in vedere conditiile de temperatura si drum este mult mai lung decat al lor. Caii putere de sub capota uneori inlocuiesc gandirea. E trist. Si eu in timpul liber sunt sofer de autoturis ,dar nu pun in pericol viata celuilalt. poate sunt de vina si orele conduse in camion!”

Un sfat de final?! In trafic trebuie sa respect‎i dreptul celuilalt sofer de a fi pe soseea la fel cum coonsideri ca tu au dreptul tau sa te misti din punctul A in punctul B. Nimeni nu e mai presus de lege. Cu totii trebuie sa ne respectam pentru a putea supravietui in jungla numita viata.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *