Singuratatea comunitatilor

singuratatea comunitatilor

Pe masura ce inaintam in viata pare ca suntem tot mai implicati in a comunica online. Singuratatea comunitatilor este aici deja!

Si pandemia prin care am trecut putem spune ca accelerat acest aspect. Viata in general pe care o traim la viteza maxima de ceva timp ne-a aruncat in bratele comunitatilor online.

Conectati in aplicatia Singuratatea comunitatilor

Cu un telefon pe post de computer agatat de maini traim conectati prin intermediul Instragram, Twitter, Facebook, Whatsapp. Pozele au devenit cuvinte si cuvintele au devenit emoji-uri. Nu putem trai fara sa vedem un smiley face intr-o comunicare online. Si cel mai grav pacient in acest sens sunt chiar eu. Sa nu credeti ca ma trag pe cur sa ma scot din acest val.

Constat ca in ultima vreme pana si socializarea cu cei de pe strada sau cu cei din proximitatea mea a fost dusa doar in Buna ziua si doar atat. Si o astfel de lucrare a inceput treptat de la an la an.

Pandemia a crescut singuratatea dintre noi

E ciudat daca esti un om al comunicarii om la om sa ajungi sa simti golul lasat de o astfel de lucrare. Pandemia asta de covid19 a marit haul conversational dintre noi.

Aud printre cei care fac business-urile sa se miste ca se gandesc ca dupa ridicarea restrictiilor sa continue munca de acasa sau telemunca. Mi se pare o greseala teribila avand in vedere ca scoti omul din natura lui conversationala. Remote work este drumul sigur in singuratatea comunitatilor.

Poate nu vei mai avea cheltuieli cu lumina, apa, cafeaua, aerul conditionat si electricitate, dar vei regasi in cei pe care ii angajezi probleme de adaptare sociala. Departarea ridica ziduri si zidurile incurca progresul prin inovatie.

Aveti grija de voi si de comunicarea dintre voi!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *