Atunci când vă doriți ca organizația dumneavoastră să obțină rezultate optime, când constatați că este necesară o imagine de ansamblu a afacerii pentru a lua cele mai bune decizii privind dezvoltarea sa, ar trebui să vă orientați către o investiție într-un program integrat care să rezolve toate aceste probleme. Cea mai eficientă soluție pe care o recomandă specialiștii în IT este implementarea unui sistem ERP.
Ce este platforma ERP?
ERP-ul (Enterprise Resource Planning) este un instrument de tip software implementat la nivelul unei organizații care integrează date relevante accesibile pentru părțile interesate.
Ce avantaje oferă o soluție de tip ERP ?
- Asigură înregistrarea unor informații utile, transparente și esențiale pentru firmă;
- Oferă un grad de accesibilitate ridicat;
- Posibilitatea de integrare a elementelor de gestionare atât pe plan intern, cât și pe plan extern (relația cu clienții);
- Administrarea proceselor financiare, a achizițiilor și a activităților de afaceri;
- Managementul producției și al resurselor umane;
- Prezintă un grad de adaptabilitate sporit, raportat la schimbările care se petrec în mediul comercial;
- Reduce investițiile financiare și temporale;
- Pune la dispoziție o interfață utilă și ușor de accesat;
- Dă randament datorită micșorării timpului de lucru aferent operațiunilor respective;
- Oferă rezultate sustenabile și măsurabile (timpul alocat îndeplinirii atribuțiilor este mai mic și e cu cel puțin 40% mai rapid decât alte sisteme);
- Deciziile manageriale se pot lua rapid și eficient, în timp real, datorită imaginii de ansamblu pe care o oferă și a informațiilor complete;
- Informațiile planificate sunt realizate în baza unor mecanisme încorporate care asigură atât funcționalitatea cât și verificarea fluxului de lucru (workflow);
- Formatul platformei este adaptat în funcție de nevoile angajaților care utilizează aplicația.
Componentele unui sistem de tip ERP
Un sistem de tip ERP este alcătuit din mai multe module care pot face parte dintr-o bază de date comună sau care pot funcționa independent, iar fiecărei arii de activitate a organizației îi corespunde o aplicație. Dintre modulele de management ale afacerii care pot fi incluse în structura unei platforme de tip ERP dintr-o companie, enumerăm:
- Producția – planificarea și urmărirea resurselor care fac parte din procesul de producție;
- Gestiunea – evidența stocurilor, a furnizorilor, a plăților și a încasărilor;
- Salarii – managementul informațiilor referitoare la angajați, calculul salariilor;
- Contabilitate – gestionarea situațiilor financiare;
- Imbobilizări – evidența mijloacelor fixe și calculul amortizării;
- CRM – managementul relațiilor cu clienții;
- BI (Business Inteligence) – rapoarte, analize, prognoze.
Noile trenduri în IT: Sistemele ERP de tip cloud
Progresul tehnologic accelerează din ce în ce mai mult, așadar tehnicile inovatoare din acest domeniu devin din ce în ce mai optimizate. Acum cunoașteți răspunsul la întrebarea cum puteți planifica în mod eficient resursele întreprinderii dumneavoastră? Alegeți o soluție ERP de tip cloud, deoarece aveți posibilitatea de a obține o serie de avantaje pe care alte sisteme nu le au, de pildă back-up-ul datelor informatice.
Pentru a implementa un sistem de tip ERP, apelați la serviciile de calitate pe care compania Soft Pepper le pune la dispoziția dumneavoastră. În acest fel, veți ajunge într-o poziție de top care aparține unui mediu de afaceri aflat în permanentă schimbare și în care competiția este acerbă.
Pentru mai multe detalii despre caracteristicile funcționale pe care le poate oferi un sistem ERP, accesați site-ul Softpepper.ro.