Am dat curs invitatiei unui Chinez ca tot romanu’ si am ales un slogan pentru Romania. Reprezentativ zic eu sau relevant cum vad ca au invatat mai nou internautii sa zica.
„Am bagat dracii in voi cu Vlad Tepes si acum ii scoatem cum un Calus. Veniti in Romania sa va purificati printr-un Calus!”
Sursa idee: Enciclopedia dacica >>Calusarul
Bonus: Aflu din comentariul unui video ca e cel mai rapid joc din lume, de unde si ideea ca scoate dracii din om.
E un intreg ritual fara impreunare inainte de dans nu stiu cate zile.
si in final un monolog al lui Tudor Gheorghe despre calusari dupa o idee de Marin Sorescu:
Doamnaaaaaaa Udreaaaaaa se aude Calusarul nu Frunza.
Despre jocul de calus si calusarii
Jocul de calus este un joc traditional romanesc care se joaca cu doi sau mai multi copii. Se numara pe rand si se loveste usor in mainile celui din fata, apoi se zice „Calusarii vin” si cei din urma dau odata in mainile celui din fata. Jocul continua pana cand un copil nu reuseste sa dea la timp in mainile celui din fata.
Ce este un joc de calus?
Calusul este un joc traditional romanesc in care jucatorii trebuie sa urce pe o stiva de persoane formata in general din 4-5 persoane. Jocul se joaca in echipe si fiecare echipa are cate un calusar. Calusarii sunt cei care dau startul jocului, urcandu-se primii pe stiva. Jocul se termina cand toata lumea a urcat pe stiva, iar echipa cu cele mai multe puncte castiga.
Ce sunt calusarii?
Calusarii sunt niste dansatori traditionali care poarta o sumbra in forma de clopot. Dansul lor este un ritual de trecere, in care ei se roaga pentru ploaie si fertilizare. Jocul de calus este un joc traditional romanesc in care dansatorii incerca sa-si atinga varfurile clopotelor.
Originea si istoria jocului de calus
Jocul de calus este un joc traditional romanesc care dateaza din perioada medievala. Jocul a fost mentionat intr-un document istoric datand din 1288, fiind descris ca un joc in care oamenii sari si danseaza intr-un cerc. Jocul a ramas popular pana in zilele noastre si este jucat in toata tara.
Calusarii sunt o parte importanta a acestui joc. Ei sunt o grupare de dansatori care poarta costume traditionale si executa mai multe figure acrobateice in timp ce danseaza. Calusarii sunt, de asemenea, implicati in ritualuri de purificare si protectie, precum si in celebrarile religioase.
Cum se joaca un joc de calus?
Calusul este un joc traditional romanesc care se joaca in grup. Jocul incepe cu un singur jucator, care este the „calusar”. Acesta isi alege o alta persoana din grup pentru a fi „the victim”. Victima va sta intre doua scaune si calusarul va incepe sa danseze in jurul ei, cantand o melodie specifica jocului. Pe masura ce melodia se deruleaza, calusarii vor incepe sa se alature dansului lor, formand un cerc in jurul victimei. Cercul se va micşora pe parcursul jocului. In final, ultimii doi jucatori ramasi in cerc vor fi cei care castiga jocul si vor deveni noii calusari.
Beneficiile jocului de calus
În România, jocul de calus este un joc tradițional care se joacă des în timpul festivalurilor de iarnă. Se crede că jocul își are originea în zonele rurale ale țării, deoarece era o modalitate pentru oameni de a se încălzi în timpul iernilor reci.
Călușarii sunt grupuri de tineri care se îmbracă în haine tradiționale și măști și efectuează gesturi acrobatice în timp ce cântă muzică. Jocul calusului implică două echipe de calusari care concurează unul împotriva celuilalt. O echipă încearcă să dezechilibreze calusul celeilalte echipe lovind-o cu propriul calus.
Jocul calusului este o tradiție unică în România și este una la care multor oameni îi place să vizioneze și să participe. Este o modalitate grozavă de a experimenta cultura românească și de a te distra în același timp.
De ce sunt importanti calusarii?
Calusarii sunt importanti pentru ca sunt un simbol al norocului si al prosperitatii. Sunt considerati dusmanii ghinionului si ajuta la atragerea succesului in viata. De asemenea, calusarii sunt asociati cu protectia si purificarea energiilor negative. In multe culturi, se crede ca acestia pot oferi protectie impotriva bolilor si pot chiar vindeca bolnavii.
Concluzii
Calusarii sunt o specie de joc popular in care doi participanti se lovesc usor cu palmele, iar un altul interpreteaza rolul unui calusar. Jocul este cunoscut in intreaga lume si are multe variatii. In Romania, jocul de calus se joaca de obicei in perioada sarbatorilor pascale, insa poate fi jucat si in alte momente ale anului.
Calusarii au o semnificatie religioasa si spirituala puternica. Ei simbolizeaza renasterea si invierea, precum si protectia impotriva maleficelor forte ale naturii. Jocul de calus se joaca pentru a aduce noroc si protectie asupra casei si a familiei tale. Calutii sunt uneori priviti ca avand puteri paranormale, iar unii cred ca pot chiar sa vorbeasca.
SENZATIONAL !!! PACAT DE TARA ASTA… NE BATE JOC DE EA 🙁
@Dragos: Din pacate ne-o cam facem cu mana noastra la fiecare 4 ani 😉