Telefonul mobil al nostru cel de toate zilele

smartphone telefon mobil
smartphone telefon mobil

Am doi colegi la birou care tocmai s-au dotat fiecare cu cate un Samsung Galaxy S. Sunt ca niste copii mari cu o jucarie noua toata ziua butoneaza la ele si se minuneaza de fiecare aplicatie.

I-am intrebat asa intr-o doara de ce si-au luat telefoanele alea acum in criza?! Mi-au raspuns ca pentru rapiditatea de a raspunde la e-mail, pentru a face oferte cat mai rapid, pentru a fi conectati tot timpul la afacerile lor. In reallitate ei de fapt se bucura de aplicatiile funny si de partea distractiva a smartphone-ului si poate 10% il utilizeaza in interes de business. Pana la urma ne calculam resursele cand facem o investitie sau investim doar de dragul a investi pentru satisfacerea capriciilor de copii mari ??!

Ei uite de aia avem criza si baloane speculative pentru ca dincolo de utilitatea actiunilor noastre ne pasa mai mult sa ne satisfacem fitzele sociale decat sa calculam daca avem sau nu nevoie de produsul in cauza. Sub masca falsei utilitati a produsului te cresti ca un consumator irational gata sa sustina baloanele speculative viitoare.

Sursa foto: Stiridebine.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *