Snagov via Peris via Tancabesti!

peris-snagov-tancabesti
peris-snagov-tancabesti

Un triunghi ciudat care aduna mereu si mereu tot felul de povesti interesante.

Un domeniu regal. O casa a unui rit masonic. O casa de vacanta a unui presedinte comunist. O oaza de liniste a unei clase politice comuniste. Continuarea linistii din comunism s-a transmis celor „liberi” si impotenti politic ca si inaintasii lor. Un sat de-a lungul unui DN1 care adaposteste drama unui Iuda mort inainte de a-si spune povestea.

Totul se petrece repede si fara prea multe intrebari. Timpul se scurge repede peste amintiri, idei si scrieri si linistea viitorului preseaza amintirile obligandu-le la uitare.

E ciudat. Nu pot sa descriu. Am informatii vitale care se leaga la un capat dar care nu ofera perspectiva unei informatii care sa ajute in vreun fel. Aceste informatii raman stocate in mintea mea si asteapta momentul oportun sa fie puse in valoarea. Momentul intarzie si fuga timpului le preseaza brutal pentru totdeauna. Clasorul se inchide si-n urma ramane o fata palida care nu intelege mecanismul masinariei care colecteaza intr-o bucla inchisa.

Ceva imi spune ca acolo in triunghi exista o sansa. Din triunghi vin si-n triungi exista o constanta care trebuie sa ofere solutia ecuatiei lui. Politic ecuatia este incarcata la maxim dar nu ofera nici o sansa unei variabile de a se subtiliza formulei.

Ironia face ca solutia iluminarii neiluminate sa sada in drum unde poate fi culeasa de oricine, dar pe care nu o vad destui.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *