Societatea civila

eu yes la vot 2019 europarlamentare prezidentiale
eu yes la vot 2019 europarlamentare prezidentiale

Societatea civila este motorul care tine in miscare un popor democrat. Nu avem sanse prea mari sa rezistam intr-o economie democrata fara o societate civila care sa raspunde brutal la abuzurile de putere practicate de religie, politica sau economie.

De 20 de ani populatia ignora VOT-ul (dreptul castigat prin jertfa umana in 1989) si blameaza pe cei care o fac daca nu le convin consecintele actiunii de vot. Avem nevoie sa devenim o societate civila bazata pe interese comune identificate in comunitate si mai putin pe o societate civila identificata cu imaginea unei vedete sau a unei persoane influente din comunitate.

Trebuie sa invatam sa folosim puterea VOT-ului democratic in comitetele organizate adhoc in cartiere, scoli sau chiar la bloc. Mai mult de atat trebuie sa invatam sa luam parte la discutii in sedinte de bloc pentru a imbunatati viata alaturi de colocatari. Comitetele trebuie sa functioneze la adevarata valoare.

Fara o societate civila educata si care nu reprezinta doar interese meschine si materiale vor mai trece mii de ani si tot nu vom intelege cu adevarat cum functioneaza Democratia.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *