Soc!Soc!Soc! Vesnicia s-a nascut la sat si-a murit pe Facebook!

Circula acest citat pe facebook si ma distreaza la fel de tare cat ma intristeaza. Nu vreau sa ma dau rotund de parca eu nu stau pe facebook 70% din timpul liber pe care-l am in 24 ore din zi, dar sa te lauzi ca tu ai avut o copilarie frumoasa e de tot rahatul.

Hai de demontam acest rahat cu perje pe care in mod ironic il impartim pe facebook. Ironia e mare, daca avem si ochii s-o vedem. E fix ca un cantaret care canta de pizde, mare, soare si sex, iar in timpul liber sustine ca „Ora de religie” trebuie sa fie obligatorie.

Asadar tu ai avut o viata fericita cand te jucai in fata blocului, nu aveai, facebook, telefon mobil sau televiziune prin cablu(„Multumesc lu’ mama ca mi-a bagat televizor prin cablu” – filosofie HIPHOP anii ’90). Tot tu cel care imparti acest tablou mirific al vietii tale de copil, ai ajuns la 30-40 de ani si traiesti in proportie de 80% cu telefonul in mana, facand orice pe el. De la postat pe facebook banalitati si pana la sefie-uri oribile pe tot ceea ce inseamna „socializare-foto” (pinterest, instagam), esti prezent 90% din timp acolo pentru a hrani existenta ta online. Ce face pustanul care te vede? Te copiaza. Face fix la fel ca tine, cum si tu faceai cand erai copil ce vedeai ca face tac’tu si ma-ta.
Daca ala batran statea in fata blocului cu un patent si o sarma sa-si repare Dacia impreuna cu prietenii si vecinii de bloc automobilisti, atunci si tu erai cu copiii prietenilor tatalui tau incercand sa va faceti de lucru la fel ca ei. Bine mai tarziu in adolescenta ai inteles ca ei sedeau acolo si socializau si la un vinisor de mat sau ceva spirtos de uns gaturile. Ironia face sa ma intreb oare pe vremea lui Ceasca de ce mancarea se incerca sa fie rationalizata si bautura nu?!

Deci in concluzie toti cei care o ardeti pedagogic incercand sa aratati lumii ce copilarie minunata v-a marcat rahatul de viata de adult , mai bine dati cu telefonul de pamant si luati mingea de 35 sa jucati un tenis. Iesiti la terasa lasand telefonul in buzunar. Nu mai faceti poze, tone de poze. Traiti-va viata fara sa oferiti lectia de viata din pozitia unor ipocriti ilustrii!”

Comments

comments

One thought on “Soc!Soc!Soc! Vesnicia s-a nascut la sat si-a murit pe Facebook!”

  1. Pingback: Viata pe porunci | Stefan Manea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *