Somn de voie!

Cel mai mult timp din viata asta ni-l petrecem dormind. Nu ca ne place, dar bateriile corpului uman nu prea functioneaza daca nu baga si somn cand incepe sa ne piuie sistemul. Eu unul dorm destul de putin avand in vedere ca sunt un consumator inrait de cafea. Am ajuns undeva la 4-5 ore pe noapte de somn. Cam o data pe luna corpul cere 3 zile de repaus si somn de voie. Sau de nevoie!? Ideea este ca somnul trebuie sa fie prezent in vietile noastre.

Acum ca trebuie  sa dormim am inteles de ce trebuie, dar e important si cum dormi. Pe ce dormi. Personal prefer sa am ca suport de somn un material rigid si rece. Am o problema cu modul in care degaj in timpul somnului de caldura. Daca am sub mine o saltea sintetica incep sa dejag caldura din corp, caldura care reflecta din materialul de polistiren si ajung sa transpir fara sa stiu de ce. Intr-un final ajungi sa intelegi ca somnul daca nu este unul linistitor si este unul agitat, atunci ai dormit cam degeaba nereusind sa odihnesti creierul si masa de carne pe care o pui in miscare zi de zi.

 

saltele-online.ro
saltele-online.ro

In timpul scurtei vieti traite pana de acum am schimbat o serie de paturi, am dormit pe tot felul de paturi improvizate sau paturi semi-profesioniste. In capul listei saltelelor pentru paturi in care am dormit cel mai bine stau cele din Ardeal facute din paie. Dimineata te trezesti ca si cum ai fi dormit in mainile lui Dumnezeu. Undeva in partea clasamentului unde incep sa apara si modelele urbane pot pozitiona modelul Saltea Air Latex comercializate pe site-ul Saltele-Online.ro, pe care am avut placerea sa-mi odihnesc oasele ostenite de drum intr-un mini-concediu prin tara. De la salteau de paie incoace n-am crezut ca voi mai trai senzatia de trezire din somn ca si cand as fi stat la incarcat si cand bateria interna a atins maxim de incarcare  eu sa ma trezesc fara nici un pic de chef de a mai sta in pat. Practic am avut parte de o trezire instant!

Se pare ca pentru a ne odihni cum trebuie, avem nevoie sa tinem cont de timpul pe care-l petrecem dormind si de materialele ce formeaza suportul de somn. O saltea obisnuita iti va aduce un confort redus in comparatie cu o saltea atent lucrata pentru a-ti oferi o experienta in ceea ce priveste incarcarea bateriilor prin dormit.

Somn usor!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *