StandUp Comedy cu Popa si tutunul! Spitalul 9 nu e aici

tutunul

Aud ca lumea e suparata si nu doreste sa mai primeasca popi in casa cu diverse sarbatori. Eu unul provenind dintr-o familie cu adanci radacini in credinta voi continua sa primesc popi in casa cu diversele lor treburi pentru industria in care muncesc ei.

Relatia mea cu Divinitatea e una, munca lui e alta. Fiecare suntem fericiti in felul nostru.

In Giulesti unde m-am mutat de vreo 7-8 ani e un parinte meserias care de cate ori vine prin casa sa binecuvanteze, ne punem la discutii pe teme agricole sau de gradina si casa. Practic daca il dau afara din preotie cred ca s-ar putea apuca foarte usor de un blog pe agricultura/sanatate/casa&gradina. Omul le stie si a facut multe la viata lui in domeniile astea.

Acum 3-4 ani imi dadea lectii de curatare a lamaiului. Anu’ asta mi-a zis cum trebuie plantat tutunul. In felul lui are un mod hilar de a prezenta ceea ce face, de te umple de bucuria si voie buna numai cand il auzi cum isi drege vocea si incepe sa-ti prezinte realizarile lui. Aidoma unui profesor de provincie gata, gata sa capteze audienta de copii pentru a le prezenta lectia noua de zi.

Nu stiu daca in 7 ani am avut discutii legate de biserica de fiecare data cand a venit cu treaba in zona. Ba ce mai facem, ba cum taiem lamaiul, ba de ce nu creste rosia mai mare si castravetele mai mic. Acum a venit la rand povestile cu tutunul.  
Aici cred ca e ghiseftul multor preoti, nu reusesc sa comunice cu enoriasii pentru a le lasa o impresie ca sunt si ei oameni.

Asta al meu imi povestea ca are niste albine si ca sa scape de daunatorii din stup, isi aprinde o tigara si pufaie fumul catre urdinis. Tutunul are si el pana la urma un scop bun! Hi hi.

Eu dracos il intreb daca nu are pompa din aia de fum cum procedeaza albinarii de rand. El raspunde superior ca nu merge asa, nu intra fumul cum trebuie in stup decat pufait. Parintele, parintele!

Data viitoare cand il vad, il anunt cu regret ca nu mai are voie sa pufaie in stup caci tocmai ce s-a votat legea antifumat in spatiile publice. Acum sa vedem cum se mai lupta bietul om cu daunatorii!!!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *