Știre Veche: Traian Basescu, Roșia Montană și specialiștii

salvați roșia montana

Ce zice Traian Băsescu despre Roșia Montana?!

Traian Băsescu a susținut proiectul minier de la Roșia Montana argumentând că acesta ar fi benefic pentru economia țării și ar crea locuri de muncă. El a susținut că proiectul respectă toate regulile și standardele europene privind mediu și a susținut că oponenții proiectului nu au propus alternative viabile pentru a atinge beneficii economice similare.

Traian Băsescu a afirmat că proiectul este „o oportunitate istorică” pentru România și că este „o necesitate” pentru a furniza resursele necesare pentru a asigura o creștere economică sustenabilă. El a subliniat că proiectul ar avea un impact pozitiv asupra locurilor de muncă și asupra bugetului public.

De asemenea, el a criticat opoziția la proiect, afirmând că aceasta este motivată de interese politice și că oponenții nu au propus alternative viabile pentru a atinge aceleași beneficii economice.

De ce se opun cei de la Salvați Roșia Montana proiectului de extragere?!

Grupul de inițiativă „Salvați Roșia Montana” a fost unul dintre principalele grupuri de opoziție la proiectul minier de la Roșia Montană, când Traian Băsescu a susținut proiectul. Grupul a criticat proiectul pentru impactul negativ asupra mediului și a patrimoniului cultural, precum și pentru metoda de cianurare utilizată pentru exploatarea aurului și argintului.

De asemenea, ei au criticat proiectul pentru că ar fi permis companiei miniere să exproprieze proprietăți private și să distrugă așezări istorice și situri arheologice valoroase. Ei au susținut că există alternative mai sigure și mai durabile pentru a obține beneficii economice, cum ar fi dezvoltarea turismului și a energiei regenerabile.

Grupul a organizat proteste publice și campanii de informare pentru a conștientiza opinia publică despre impactul negativ al proiectului și a susținut că proiectul nu trebuie să fie o prioritate pentru țară, ci ar trebui să fie înlocuit cu alternative mai sigure, durabile și echitabile.

Sursa: ziaristionline.ro


Vizitați și http://www.rosiamontana.org/

De ce Roșia Montană în patrimoniul UNESCO?

Specialiștii care au analizat dosarul sunt de acord că situl „Peisajul cultural minier Roșia Montană reprezintă cel mai mare și relevant exemplu de minerit subteran aurifer din lume, datând din perioada ocupației romane a Daciei”.

De ce Roșia Montană în patrimoniul UNESCO?

Specialiștii care au analizat dosarul sunt de acord că situl „Peisajul cultural minier Roșia Montană reprezintă cel mai mare și relevant exemplu de minerit subteran aurifer din lume, datând din perioada ocupației romane a Daciei”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *