Frica de dentist la copii – stomatolog pentru copii!

stomatolog copii

Cu toții știm cât de greu poate fi pentru copii să meargă la dentist. Dar cum ar trebui să facem față acestei frici?

În cele ce urmează, vom explora diferitele moduri în care părinții pot ajuta copiii lor să se simtă confortabil atunci când merg la stomatolog pentru copii.

Ce este frica de dentist la copii?

Frica de dentist poate apărea în orice vârstă, însă copiii sunt mai susceptibili de a face această fobie.

Copiii pot face frică de dentist din cauza unei experienţe dureroase, a unor poveşti şi legende sau pur şi simplu din cauza imaginii pe care o au despre acest medic.

Frica de dentist la copii se manifestă prin teama excesivă faţă de vizita la stomatolog, chiar şi atunci când nu există niciun motiv real pentru acest lucru.

Copiii cu fobie de dentist pot prezenta diverse simptome, cum ar fi: transpiraţia excesivă, inima bate mai tare, respiraţia e zgomotoasă, tremuraturi ale corpului şi gura uscată.

Această stare poate fi extrem de stresantă pentru un copil şi poate împiedica realizarea tratamentelor importante pentru sănătatea lui.

Cauzele fricii de dentist la copii

Cauzele fricii de dentist la copii sunt variate. Unele dintre acestea pot fi:

  • Experiențe neplăcute anterioare cu un medic stomatolog;
  • Auzul unor histoare înfricoșătoare despre vizite la stomatolog din partea altor persoane;
  • Anxietatea legată de durerea asociată cu procedurile dentare;
  • Teama de a nu fi rănit sau de a suferi o altă experiență neplăcută.

Odată ce cauza fricii este identificată, există mai multe modalități prin care puteți aborda problema. Dacă frica este rezultatul unei experiențe neplăcute anterioare, ar trebui să discutați deschis cu medicul stomatolog pentru a vă asigura că înţelege problema și vă poate oferi asistenţa necesară.

Cum poate fi depășită frica de dentist la copii?

În primul rând, trebuie să înțelegeți că frica de dentist este o frică reală și că nu există nimic rău în a o resimți. Copiii sunt predispuși la teama de dentist pentru că acestea sunt experiențe noi și neobișnuite pentru ei.

Dacă aveți încredere în dentistul pe care-l alegeți, acest lucru va fi mai ușor pentru copilul dumneavoastră. Puteți începe prin a-l lua cu dumneavoastră la vizitele regulare ale dentistului tău, astfel încât copilul dumneavoastră să poată vedea locul și personalul.

Acesta este un pas foarte important, deoarece permite copilului dumneavoastrǎ sǎ se familiarizeze cu mediul și cu persoanele pe care le va vedea acolo.

Împrietenirea cu un stomatolog pentru copii!  

2 sfaturi pentru părinți ce au un copil fricos de dentist!

Mulți copii sunt fricoși de dentist, în special în timpul primei vizite. Părinții pot face multe pentru a-i ajuta pe copiii lor să se simtă mai în siguranță.

Înainte de vizita la dentist trebuie să:

  • Explicați-le copilului ce vor face dentistul și asistenta dentală. Ar trebui să știe că vor curăța dinţii, gingiile și limba lui. Copiii ar trebui să înţeleagă ceea ce li se va întâmpla pentru a nu fi surprinşi sau temători. Este important să fie clar pentru copil cine este dentistul şi rolul acestuia;
  • Luaţi-vă timp pentru a explora cabinetul stomatologic cu copilul dumneavoastrã. Acesta ar putea dori sã se joace cu instrumentele stomatologice și să înțeleagă ce se întâmplă acolo. 

Concluzie

Dentistul este un prieten pentru copii, iar frica de dentist este o frică naturală. Frica poate fi depășită cu ajutorul unui medic stomatolog pentru copii și a unei atitudini pozitive față de îngrijirea dinților.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *