Sunt un frate tanar, care crede in dreptate

Sunt un frate tânăr care crede în dreptate
am ochi negri dar am mâinile curate
Iubesc pletele şi ploaia….

Politica o fac doar cei mari! Bullshit…. Politica facem cu totii, cu totii avem idei politice si incepand cam cu 20 de ani avem deja trasete liniile in mare.

Am citit in ultima vreme carti, texte,documente legate de istorie, am studiat comportamente si civilizatii diferite si am ajuns mereu si mereu la acelasi raspuns: tinerete.

Tineretea este cea care pune in valoare capacitatea unui om. Multi pun pe seama tineretii greselile, dar aceleasi greseli analizate din punct de vedere al unui lider batran o pun pe seama unor scapari. Suntem nascuti in dictatura unui mod de gandire total gresit. Avem senzatia ca batranetea aduce intelepciune si drept urmare ne folosim de batranete ca sa hranim frustrarile de a astepta atata timp.

De ce? Pentru ca si noi la randul nostru am fost tinerii de azi care am asteptat, drept urmare trecand in barca celor batrani si frustrati avem tendinta sa minimizam rolul tinerilor si sa ne transformam in „profesorii” nostri de dictatura vietasa.

De ce scriu toate acestea? Pentru ca citind istoria celor mai mari imperii constat ca marile schimbari in „piata” le-au facut tinerii in care s-a investit increderea de a duce la bun sfarsit un deziderat. Azi traim in democratii create de batrani frustrati care si-au uitat tineretea, fara perspective de dezvoltare.

Alexandru cel Mare a murit la 33 de ani dupa ce ingenuchiase o mare parte din Asia si ajunsese „stapanul celui mai mare imperiu cucerit vreodata”, noi oferim sansa unor politicieni sa ajunga presedinti dincolo de 37 de ani. E adevarat ca dupa 40 de ani omul poate e mai calit pentru viata, dar sansa lui de a schimba ceva intr-un sistem se reduce considerabil. 40 de ani este o varsta comoda, nici tanar si nici batran, cu un oarecare respect din partea celor batrani si cu un picior in tinerete, dar nu e varsta marilor schimbari.

Daca Nicolae Ceausescu ar fi inteles ca un dictator isi consuma viata in primii ani de domnie si ca trebuie sa lase loc tineretii sa conduca, acum s-ar fi relaxat pe pajistea casei din Snagov impreuna cu Elena Ceausescu sub conducere baiatului lui Nicusor Ceausescu. Dupa un 60 de ani nu mai ai ce cauta in fruntea unui stat fie ca te numesti Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu, Gheorghe Gheorghiu Dej sau Regele Mihai I. Dupa 60 de ani ti-ai consumat trecutul, urmeaza sa te preocupe viitorul din prisma Marii Treceri. Dictatori sfarsesc omorati sub presiunea frustrarilor pe care si le-au dezvoltat in familii cu educatii precare in ceea ce priveste jocul de stafeta, copilul trebuie sa preia fraiele prin stafeta nu prin moartea parintelui lui.

Pana si Biblia ne da o oarecare educatie in acest sens: Dumnezeu si-a trimis Fiul pentru a conduce lumea, si-a externalizat prerogativele unui tanar de 30 de ani, Fiul Lui.

Ploaia care va veni … Florian Pittiş & Pasarea Colibri

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *