Suntem prea saraci ca sa ne pemitem lucruri ieftine

Acum ceva vreme am construit o fosa septica pentru casa de la tara. Am gandit ca trebuie si acolo sa aduc standardele de igiena din oras. Canalizarea este momentan un vis frumos care se va implini in cativa ani. Am construit o fosa septica mica pentru 2-3 persoane ce sa deserveasca o baie si o bucatarie.

Pana sa descopar solutia prezenta care sa deverseze si rezidurile solide am ales sa folosesc serviciile de vidanjare ale comunitatii din zona. Pretul platit pentru serviciu era mare si timpul mult prea scurt intre doua interventii. Ma ducea la sapa de lemn toata povestea asta datorita capacitatii mici a fosei septice. Atunci am ales sa merg in piata si sa cumpar o pompa obisnuita de ape murdare la un pret mai mic pentru vidanjarea apei reziduale intr-o zona undeva la capatul gradinii unde zac resturile vegetale. Pompa tragea foarte greu cand era asezata pe fundul fosei pentru vidanjare, dar de multe ori o opream undeva mai sus de zona rezidurilor solide. Alegeam sa golesc pana la un punct in care nu avea de tocat foarte mult si foarte solid. Cine a zis ca suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine a avut mare dreptate. Pompa a functionat de cateva ori si apoi si-a dat obstescul sfarsit spre disperarea mea. Atunci am inteles ca trebuie sa caut o alta solutie!

Primul lucru ce a fost de facut a fost sa colind magazine de bricolaj pentru a gasi solutia optima. Preturile mult prea mari pentru bugetul meu din momentul respectiv, dar si capacitate mult peste ce aveam eu nevoie. Mi-am intors privirea catre batranul „google” pentru a cauta un raspuns la problema mea. Din link in link am dat peste un site ce vindea pompa de apa cu tocator potrivita pentru nevoia mea. Se pare ca vechea pompa avea o problema de tocator. Noua pompa functioneaza fara probleme si ofera siguranta cand tocatorul ei functioneaza perfect. Am reusit sa o imprumut si altora fara sa existe consecinte negative.

E bine ca atunci cand iti alegi scule pentru a lucra sa ai in vedere ca pretul mic platit acum pentru un obiect te va costa dublu cand acesta se va strica dupa cateva folosiri. Acum cand scriu imi revine in minte vorba veche spusa de mesterii batrani cu care am lucrat: „masoara de doua ori si taie o singura data”. Transpusa in solutie la problema mea cred ca e mai bine ca pe viitor sa calculez de doua ori si sa platesc o singura data.

Comments

comments

2 thoughts on “Suntem prea saraci ca sa ne pemitem lucruri ieftine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *