Suntem prea saraci pentru a ne cumpara lucruri ieftine

Trusa de scule

Imi aduc aminte ca am mai scris pe marginea acestei vorbe de duh pe care o stiu din popor, dar e la fel de actuala ca si ultima oara cand am scris despre asa ceva. E o treaba foarte complicata cand vine vorba de lucrurile de care avem nevoie si momentele in care ne regasim sa le folosim. Cand platesti un pret mic pentru un obiect care nu are o minima verificare te poti trezi intr-un moment cheie cu un obiect inutil. Si in loc sa rezolvi o problema azi, te vei intinde pe 2-3 zile pana faci rost de lucrurile alea bune de care ai nevoie.

Nu te bucura ca dai cu 1 leu mai putin pentru un lucru atunci cand iti cumperi lucruri. Mai bine renunti la un al doilea lucru pe care-l cumperi si-l cumperi pe primul cum trebuie. De cele mai multe ori facem rabat de la calitate, dar ce am castigat il dam pe un alt obiect la fel de inutilizabil in viitor. Doar pentru a ne linisti psihic ca-l avem acasa. E bine sa-ti cumperi lucru de calitate, unul singur, iar cel de-al doilea sa alegi sa-l imprumuti la schimb cu lucrul tau. In acest fel si socializezi si nici nu te umpli de lucruri false care nu-ti aduc plus valoare in viata.

Ne place sa ne incojuram de obiecte multe pentru a umple goluri din vietile noastre, in timp ce viata noastra trebuie sa fim simpla si plina de oameni in jurul nostru. Preferam sa adunam lucruri multe si sa ne izolam, in loc sa ne pastram relatiile interumane si lucruri cat mai putine in viata noastra. Nu lucrurile dau valoare vietii noastre, relatiile dau sens vietii. Intr-un final ne adunam toti corpurile in pamantul viermilor si sufletele acolo unde am trait fiecare dupa fapta si dupa straduinta.

Sa luam aminte si sa tinem minte ca un lucru de calitate cumparat la timpul lui iti poate folosi un timp indelungat, iar cele ce nu avem le putem cauta la cel de langa noi. Relatiile interumane sunt cele de trebuinta si nevointa, lucrurile sunt doar mofturi pe care nu ni le permitem. Si daca fortam sa ni le permitem platim de obicei scump.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *