Superstitii

Superstitii Stefan Manea
 1. Vase sparte – Nu e bine sa mananci sau sa bei din vase sparte/ciobite. A continua sa folosesti astfel de vase in rutina de zi cu zi iti poate da viata peste cap. Oricat de mult ti-ar placea obiectul respectiv este bine sa scapi de el.
 2. Coboara cu dreptul din pat –  Daca ai coborat cu stangul din pat dimineata, atunci este posibil sa ai o zi plina de aventuri nu tocmai placute tie.
 3. Moneda talisman – Se spune ca e bine sa porti in portofel o moneda de argint pentru a-ti aduce bunastare.
 4. Schimbarea mobilei in casa/camera –  Cand e luna noua e bine sa schimbam mobila in casa pentru a aduce bunastarea si sanatatea in casa noastra.
 5. Crengi de soc – Poti avea o viata frumoasa daca la intrare in casa ta sunt atarnate doua crengute de soc puse incrucisate.
 6. Obiecte stricate – Nu este indicat sa aveti in casa obiecte stricate. Aceste obiecte aduc in casa energii negative. Ceasurile stricate sunt elemente care pot aduce foarte multe energii negative in viata noastra. Pastrarea unui astfel de obiect in casa poate afecta viata dumneavoastra.
 7. Usa neagra la intrare – Culoarea neagra pentru usa de intrare este o culoare neinspirata fiind aducatoare de energii negative in viata familiei. Conform traditiei Feng-Shui acest aspect poate aduce raul asupra casei si familiei in care este instalata o astfel de usa.
 8. Calendarul vechi – Nu trebuie sa pastram calendarul vechi in casa/portofel/masina. Pastrarea uniui calendar vechi semnifica faptul ca tu nu te poti rupe de trecut pentru a evolua. Deasemenea si calendarul pe anul in curs trebuie actualizat pentru a da Universului un semnal puternic de dorinta a schimbarii si noului.
 9. Spini – Nu este indicat sa avem in casa plante/flori cu spini. Singurii care sunt acceptati sunt trandafirii. Cresterea unor astfel de plante in casa poate atrage o serie de lucruri negative in viata dumneavoastra.
 10. Ultima bucatica de paine – Dupa masa nu e bine sa ramana o bucatica de paine pe masa daca vreti sa aveti o viata fericita si prospera. In cazul in care raman astfel de firimituri este bine sa le puneti undeva unde pot sa fie mancate de pasarile cerului. In cazul un care stati la curte si aveti animale puteti sa le folositi pentru hranirea acestora.
 11. Norocul laudat –  Nu te lauda cand ai castigat intr-o afacere pentru e posibil sa urmeze o serie de pierderi. In vorba populara se spune ca-ti deochi norocul. Nu te lauda cu castigul, incearca sa-l mentii si sa-l cresti.
 12. Maruntii saracilor – Nu este bine sa dai banii marunti saracilor. Celebra Baba Vanga a spus odata ca nu este bine sa dai maruntul rest de la paine sau de la sare, marunt dat care s-ar putea sa te duca la saracie. Si nici sa dai ultimul ban din buzunar pentru ajutorul altei persoane.
 13. Pusculita – Nu-ti numara banii din pusculita pentru ca poti sa pierzi tot ce ai agonisit.
 14. Plante moarte –  Daca o planta este moarta sau e pe moarte nu e cazul s-o mai pastrezi in casa. Traditia spune ca pote atrage energii negative supra casei in care este. Mai bine indepartezi planta si plantezi o alta mai frumoasa si mai vie.
 15. Oglinda – Folositi cu moderatie oglinzile in casa pentru ca aceasta au diverse aspecte negative in dezvoltarea personala a membrilor unei familii. Traditia spune ca ca aceste oglinzi iti pot rapi sufletul. In plus avem superstitia deja stiuta cu oglinzile sparte, astfel folosirea a cat mai putine oglinzi in casa te pot feri de astfel de incidente.
 16. Aur in portofel –  Atrage bunastarea ta, ascunzand un obiect pretios din aur in portofel. Un banut de argint din alta tara si un mic obiect pretios din aur.
 17. Casatorie la vremea treieratului –  Traditia populara spune ca nu e bine sa te casatoresti la vremea treieratului. Acest aspect atrage saracia asupra celor doi miri.