Taxe si impozite

Cand stiu ca trebuie sa ajung la Administratia Financiara ca sa-mi platesc taxele si impozitele sau sa depun diverse declaratii, incepe sa ma doara capu.

Avem un sistem foarte intortocheat in ceea ce priveste depunerea de acte sau incasarea la ghiseu si timpul personal este oarecum limitat.

Cat va mai dura pana cand vom avea si noi Consilieri de taxe si impozite la nivel de persoana fizica?

Cine si cum poate ajunge consilier financiar

In realitate pana la urma un consultant de taxe si impozite este un consilier financiar. In ultima vreme la noi s-a impamantenit ca cel care vinde diverse lucruri este consilier financiar. faptulca vinzi ceva nu te face automat consilier financiar.

Pentru consultanta financiara ai nevoie de cunostinte economice de baza.

Alege o cariera in domeniul consultantei financiare daca ai experienta in finante si esti interesat de realizarile acestei meserii.

Consultantul financiar ofera sfaturi despre problemele financiare. Majoritatea consultantilor financiari trebuie sa fie experientati in domeniul economic si in a lucra cu bancile, firmele ipotecare, de brokeraj, fondurile mutuale sau alte organizatii financiare.

In cazul celor care trebuie sa se ocupe de taxe si impozite trebuie sa fie personal care a lucrat in trecut cu astfel de lucruri pentru a avea expertiza necesara in oferirea de ajutor.

Consultantul de taxe si impozite si acreditarile lui

Sunt multe specializari posibile daca vrei sa devii consultant financiar: asigurari, contabilitate, finante, planificare financiara, pensii, analiza bugete, faliment personal sau corporatist, risc management, managementul datoriilor, investitii, proprietati imobiliare.

Un consultant financiar pot include in discutie alaturi de client si persoane fizice, familii, corporatii, trusturi si firme private.

Taxele si impozitele implica din partea consultantului financiar capacitatea de analiza asupra legislatiei din tara respectiva pentru a gasi solutii in raport cu tipul de client pe care-l are in fata ochilor. In functie de riscul asumat fiecare client are tipul lui de decizie de luat.

Pentru a cantari in ochi clientului este recomandat sa aveti acreditari sau sa fiti membri in organizatii de profil importante.

Daca doriti sa deveniti consultant financiar trebuie sa urmati cativa pasi necesari care sunt asemanatori cu cei pentru pregatirea in consultantele de afaceri.

Zona de consultanta taxe si impozite cere in plus si o abilitate de a prevedea schimbarile viitoare. Decizia clientului trebuie luata in raport cu legislatia la zi, dar raportat si la o o schimbare de legislatie viitoare.

Un consultant financiar isi ofera serviciile si abilitatile altor persoane. Persoane care nu au pregatire in domeniu isi pun incredere in abilitatile, cunostintele si expertiza ta.

Serviciul de consultanta implica oferirea de sfaturi, rezolvarea problemelor si sugerarea a unor recomandari financiare clientului.

Decizia finala vine in dreptul clientului, tu doar il pregatesti informational pentru o decizie in raport cu dorintele lor.

Pentru cine este meseria de consultant taxe si impozite?!

Daca iti doresti sa ajungi un astfel de consilier trebuie sa ai in vedere ca este un job platit cu ora, ziua sau proiectul, cu commision sau pe baza de performanta.

Nu esti angajat al clientului pentru care furnizezi un serviciu, tu reprezinti un partener independent caruia acesta ii externalizeaza analiza taxelor si impozitelor pentru un viitor personal relaxat.

Oamenii pregatiti si cu experienta in spate care au nevoie de o schimbare de macaz in ceea ce priveste munca lor.

Cei mai mult dintre acestia sunt oameni care au dobandit abilitati datorita unui hobby, un second job in paralel cu serviciul sau in urma unei scoalarizari intr-un mediu nisat.

Desi experienta trecuta le-a format perspectiva, cei care isi schimba cariera isi stabilesc un nou scop cand devin consultanti.

Riscul cel mai mare cand devii independent este sa pierzi totul. Cand devii consultant financiar ai libertatea de a-ti alege propriile ore de lucru si cu cine lucrezi.

Daca nu esti o persoana organizata si motivata sa lucreze singur nu iti recomand sa intri in zona independenta.

Trebuie sa ai in vedere ca vei lucra singur fara suportul moral, creativ si administrativ din partea unor colegi.

Comments

comments