Teoria constipatiei

Cand omul este cuprins de ganduri ce-i ataca bruma de normalitate are doua sanse duce pe picioare tragedia sau isi inventeaza scuze pentru a trece mai usor peste. Cand aplici cea de-a doua strategie te lovesti pentru teoria conspiratiei.

Cand eram in scoala generala citeam tot felul de reviste si ziare de paranormal crezand ca acolo gasesc informatie buna. Copil fiind iti dai seama ca eram atras de toate grozaviile ce se scriau acolo. Inca nu deprinsesem pofta de citit SF-uri. Pofta de carti a venit mai tarziu cand a trecut pofta de articole mici in care grozaviile veneau valuri, valuri.

Pe atunci era mai greu sa se imprastie o grozavie si necesita o oarecare implicare financiara din partea cititorului. Trebuia sa cumperi ziarul sau sa cunosti pe cineva care a cumparat deja ziarul. eu il cumparam cand si cand, dar sigur sigur il gaseam la un amic al carui tata era fan ziare de profil.

Tarziu  cand internetul a capatat o amploare mai mare in Romania, devenind practic un spital de nebuni in plina crestere, oazele de constipatie a teoriei conspiratiei au cunoscut o dezvoltare pe care cu greu o poti ocoli in pieptanarea de zi cu zi a informatiei pe biti. Astazi teoriile capata cu totul alte valente cand fiecare isi poate aduce aportul si poate inflori cu ceea ce mintea lui poate sa scormoneasca. Si nu te pui cu mintea inumana a romanului caci a fost instruit in comunism sa-si imagineze si cele mai negre scenarii. Acolo granita intre un crestin habotnic si un luminat spiritual este foarte subtire, de multe ori ajungandu-se ca fiecare sa se identifice trup si suflet cu mesajul pe care-l propaga. Mici zei cresc si descresc pe masura ce alti zei isi acopera mainile pe tastaturi pentru a incresta in plasa de informatie si teoria lui.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *