Teza populatiei imbatranite

Imi place cum politicienii in preajma alegerilor parlamentare isi aduc aminte de popor. O data la 4 ani se spala frumos pe ochisori lor diafani si imbraca costumul nationalistului pentru a se prezent in fata poporului avid sa fie mangaiat parinteste pe cap. Ooo tempora!

Aparatul uitarii este mult prea activ la acest popor din care fac si eu parte. Prea traim intr-un prezent scurt ca ne permitem luxul de a-i lasa sa ne fure viitorul. Nu trebuie sa mai cadem pe spate cand intentiile celor alesi par sa fie pozitive. Te dai frumos un pas inapoi si studiezi problema. Dincolo de beneficiu sta o intentie perversa. Asa e politica, curva o data la 5 ani si stapana pentru restul de 4 ani dintr-un mandat parlamentar.

Cand aud de sumele vehiculate in spagi si parandaraturi de peste 1.000.000 de euro/ dolari/ franci saturnieni, imi vine sa sparg niste geamuri din palatul de clestar al politicii dambovitene. Cum pizda matii nu-ti ajung nici macar sumele astea??! Dupa ce ai dat un astfel de tun, bunul tau simt de ciorditor nu te opreste din furt. Ai luat 1.000.000 si l-ai impartit cu „fratii” tai intru furt. Sa zicem ca ramai cu 400.000 dupa manjirea tuturor. E o suma prea mare pentru valoarea ta ca si Om. Am zis de multe ori in gluma ca am senzatia ca e mai ieftin ca astfel de oameni sa fie impuscati decat sa fie anchetati si tinuti in puscarii, dar comitand o astfel de crima vei ajunge intr-un timp si spatiu prin care am mai trecut ca si popor in anii ’30.  E o dilema ce atinge dementa in momentele in care bunul simt ar trebui sa fie dictatorul de drept.

Teza populatiei imbatranite pe care un parlamentar doreste sa o rezolve este o utopie pe care a incercat-o Ceausescu prin Decreteii lui. Nu determini o crestere democrafica aducand beneficii pentru pulimea imberba efemera. Va functiona pe termen scurt si rezultatele scontate vor fi ca ei ingrosa randurile populatiei asistate. Esti bou domnule parlamentar! Stai jos, pentru azi ai nota 2 la demografie si nota 1 la democratie!

Popor roman e anul in care ai stampila si poti vota. Nu ai cu cine, mergi si anuleaza votul. Arata-i ca-ti pasa de tara, dar nu-ti pasa de oferta lor cretina! Statul acasa nu te ajuta pentru urmatorul ciclu de 4 ani de lupta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *