Tik-Tok-ifiarea social media pentru 2023! Viitorul inseamna video 

tik-tok

Viitorul marketingului pe retelele sociale este in miscare. Odata cu cresterea platformelor precum Tik-Tok, exista un nou peisaj de luat in considerare. 

In aceasta postare pe blog, vom explora cum ar putea arata viitorul marketingului pe retelele sociale si cum se pot adapta marcile plecand de la un comentariu video al lui Gary Vee.

 De la continut scurt pana la marketing cu influente, exista o multime de oportunitati pentru branduri de a deveni creative pe retelele sociale. 

Asadar, cititi mai departe pentru a afla mai multe despre viitorul marketingului pe retelele sociale si despre modul in care marca dvs. poate ramane in competitie.

Ce este Tik-Tok si de ce este atat de popular?

Tik-Tok este o aplicatie scurta, de partajare a videoclipurilor, care permite utilizatorilor sa creeze si sa partajeze videoclipuri de 15 secunde, pe orice subiect. Aplicatia a fost lansata in septembrie 2016 de compania chineza ByteDance si a fost descarcata de peste 1 miliard de ori. Tik-Tok este disponibil pe 150 de piete, in 75 de limbi.

Aplicatia este cea mai populara printre utilizatorii generatiei Z, care o folosesc pentru a crea continut creativ si a-l partaja prietenilor lor. Tik-Tok a devenit un fenomen cultural, utilizatorii care sincronizeaza buzele, danseaza si canta impreuna cu melodii populare. aplicatia a fost folosita si in scopuri politice, unii utilizatori folosind-o pentru a-si bate joc de Donald trump si de politicile sale.

ByteDance a spus ca intentioneaza sa se concentreze pe expansiunea globala a Tik-Tok in anul viitor. Compania a avut deja succes pe pietele din afara Chinei, cum ar fi india si sUa. Cu popularitatea sa in crestere, Tik-Tok este gata sa preia retelele sociale in urmatorii ani.

Biblia social media marketing dupa Tik-Tok? 

Nu exista nicio indoiala ca marketingul pe retelele sociale este aici pentru a ramane. De fapt, va deveni mai important in anii urmatori.

Pe masura ce tot mai multe companii realizeaza puterea retelelor sociale, ele investesc mai mult timp si resurse in eforturile lor de marketing pe retelele sociale.

Dar cum arata viitorul social media marketing? Iata cateva previziuni!

1. Retelele sociale vor deveni si mai personalizate.

Odata cu cresterea inteligentei artificiale si a datelor mari, platformele de social media vor putea oferi utilizatorilor experiente din ce in ce mai personalizate. aceasta personalizare se va extinde si la publicitate, companiile putand directiona anunturile direct catre indivizi, in functie de interesele si comportamentul acestora.

2. influentii retelelor sociale vor deveni si mai importanti.

Pe masura ce retelele sociale devin mai saturate de marci, companiile vor trebui sa gaseasca noi modalitati de a iesi in evidenta si de a se face remarcate. O modalitate prin care vor face acest lucru este sa lucreze cu influenti din retelele sociale care au un numar mare de urmaritori si pot ajuta la promovarea produselor sau serviciilor lor. Marketingul de influenta va deveni o parte esentiala a oricarei strategii de marketing pe retelele sociale.

3. Realitatea augmentata va decola pe retelele de socializare.

Realitatea augmentata incepe deja sa descopere pe unele platforme de social media, cum ar fi snapchat si instagram. Dar, pe masura ce tehnologia ar se imbunatateste, vom vedea ca este folosita in moduri mai creative pe tot felul de platforme diferite.

Cum pot companiile sa foloseasca Tik-Tok pentru a-si comercializa produsele sau serviciile?

Nu exista nicio indoiala ca Tik-Tok este una dintre cele mai populare platforme de social media in acest moment, utilizatorii petrecand in medie 52 de minute pe zi pe aplicatie.

Deci, cum pot companiile sa foloseasca Tik-Tok pentru a-si comercializa produsele sau serviciile?

1. Folositi videoclipuri creative si care atrage atentia pentru a va promova produsele sau serviciile. acesta ar putea fi orice, de la o sceneta amuzanta care prezinta produsul dvs. pana la un tutorial creativ despre cum sa il utilizati.

2. Organizati o competitie sau un giveaway pe Tik-Tok. aceasta este o modalitate excelenta de a-i determina pe oameni sa vorbeasca despre marca dvs., oferindu-le, de asemenea, sansa de a castiga ceva ce isi doresc.

3. Colaborati cu alte marci sau influenti pe Tik-Tok. acest lucru va poate ajuta sa ajungeti la un public nou si sa creati continut cu adevarat distractiv si interesant in acelasi timp.

4. Folositi hashtag-uri pentru ca videoclipurile dvs. sa fie vazute de mai multe persoane. Hashtagurile sunt esentiale pe Tik-Tok, asa ca asigurati-va ca le utilizati pe altele relevante care va vor ajuta la cresterea vizibilitatii videoclipurilor dvs.

5. Platiti pentru a va promova videoclipurile prin platforma de publicitate Tik-Tok. aceasta este o modalitate excelenta de a ajunge la si mai multi oameni cu mesajul dvs. de marketing si de a va asigura ca videoclipurile dvs. sunt vazute de cei care sunt cel mai probabil interesati de ceea ce aveti de oferit.

Avantajele si dezavantajele utilizarii TikTok pentru marketing

Nu există nicio indoiala ca TikTok este una dintre cele mai populare platforme de socializare din acest moment. Si odata cu popularitatea sa in crestere, companiile incep sa se intrebe daca ar trebui sa foloseasca TikTok in scopuri de marketing.

Pe de o parte, TikTok ofera o oportunitate unica de a ajunge la un public larg si implicat. Platforma este deosebit de populara printre membrii generatiei Z, care sunt notoriu greu de atins prin canalele traditionale de marketing.

Pe de alta parte, TikTok este inca o platforma relativ noua si, ca atare, poate fi dificil sa iesi in evidenta din multime. Exista si riscul ca video-urile tale sa se piarda in marea altor marci care incearca sa-si faca un nume pe TikTok.

Deci care este verdictul? Merita TikTok folosit in scopuri de marketing? In cele din urma, depinde de marca si obiectivele tale. Daca doriti sa ajungeti la un public mai tanar sau sa experimentati cu formate de continut noi si creative, atunci TikTok ar putea fi potrivit pentru dvs. Dar daca nu sunteti sigur daca sunteti gata sa sari inca in trenul TikTok, este si asta in regula. Exista o multime de alte platforme de social media grozave care va pot ajuta sa va atingeti obiectivele de marketing.

Concluzie

Viitorul marketingului pe retelele sociale este in continua schimbare si poate fi greu sa tii pasul. Cu toate acestea, un lucru este sigur: ascensiunea TikTok a schimbat peisajul retelelor sociale pentru totdeauna.

Specialistii in marketing vor trebui sa invete cum sa foloseasca TikTok pentru a ajunge in mod eficient la publicul tinta. In plus, ne putem astepta ca alte platforme sa inceapa sa urmeze exemplul cu caracteristici si functionalitati similare.

Este un moment interesant pentru marketingul pe retelele sociale si abia asteptam sa vedem ce ne rezerva viitorul!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *