Tineret, mandria tarii!

alphabet general stuff
alphabet general stuff

A trecut BAC-ul de anul acesta si n-am inteles nimic din ce ne transmite noua generatie. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe foaia matricola de final de liceu ca am inceput sa ne erijam in oameni maturi cu replici de rahat pentru noua generatie:”Am fost si noi copii, dar ca astia nu.”

Important nu este sa le futem meciul pe care oricum l-au pierdut, important e sa le intindem o mana si acolo unde ei nu gasesc speranta si puterea de vorbi sa le mai dam o sansa. Acolo unde societatea si familia au esuat, omul trebuie sa ia atitudine.

Am auzit tot felul de mizerii la adresa lor, am auzit pareri de la tehnicieni fara suflet, dar n-am auzit reactii omenesti. A gresi face parte din codul nostru genetic, greseala este modul in care societatea reactioneaza pentru a indrepta un rau facut.

Cine isi asuma riscul de a urca bolovanul lui Sisif inapoi pe munte? E usor sa ne batem joc, e usor sa facem caterinca, e usor cand nu e vorba despre noi. Facem petitii imbecile pe facebook, luam in zeflemea pe twitter si scriem pe blog concluzii copiate din stiri de presa, dar nu intindem o mana spre iertare.

Cine ne da dreptul sa judecam o generatie prinsa in jocul oamenilor mari?!? Trebuie sa oferim credinta acolo unde sadim deocamdata doar indoiala!

Comments

comments

2 thoughts on “Tineret, mandria tarii!”

  1. Nu vorbim de o singură greşeală ci de un lanţ întreg de greşeli în masă. La o scară de 100.000 de persoane! Înţeleg să greşeşti o dată, dar când o faci zi de zi, timp de 4 ani, asta denotă o nesimţire crasă.

    1. Profesorul care l-a trecut pana in faza finala are partea lui de vina, poate daca-l lasa corijent in timpul anilor de studiu se trezea si elevul.

      Dezinteresul vine din ambele tabere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *