Simte vantul cum iti flutura prin plete! Tiroliana

tiroliana

Mi-am zis ca in viata asta plina de rutina trebuie sa-mi gasesc o refulare care sa-mi aduca adrenalina si bucurie in suflet cat pentru 1000 de ani. Cum de alpinism inca nu mi-a venit nebunia sa ma apuc, mi-am zis in soapta: „Incearca Tiroliana!”

In ultima vreme am vazut ca s-a umplut de oferte in ceea ce priveste sportul extrem. Prinsi in viata cotidiana, uitam sa mai traim si pentru noi. La final de saptamana dam fuga sa ne racorim cu diverse activitati care sa ne puna sangele in miscare si sa ne incarce bateriile pentru urmatoarea saptamana.

Am pasit timid in parcul de aventura de la Paltinis pentru a ma da cu tiroliana. Nu stiu daca este corect sa spui ca „te dai cu tiroliana”, dar stiu ca asa spune mai toata lumea. Cand te urci in punctul de pornire iti cam vine rau cand vezi pana unde ai de mers. Si totusi iti iei inima in dinti si ham-ul pe tine pentru a-i da vietii un sens mai viu.

Momentul in care pasesti in gol e magnific si desi are cateva secunde, pare o vesnicie in care s-a scurs tot timpul tau din lume. Iti simti greutatea corpului cum atarna si prinde viteza. Inima galopeaza intr-o cursa nebuna. Ai zice ca sedinta de saptamana trecuta cand transpirai la prezentarea de proiect e pistol cu capse pe langa ce traiesti acum. Ai ramas doar tu, sarma si un peisaj la alegere in care sa te pierzi ca un explorator.

Experienta cu o tiroliana nu o vei uita prea curand!

Cand ajungi in punctul de destinatie timpul nu mai exista. Esti intr-o forma maxima si ai senzatia ca-ti doresti sa te intorci pe platoul de plecare. Iti dai hamul jos si cursa ce tocmai a trecut pare ca a fost doar un vis mult prea frumos.

Un cablu de otel care sa te sustina, un ham pregatit sa-ti tina companie pe tot drumul si o cursa pe care ti-o doresti aproape la orice varsta. Ai nevoie sa dai frau liber mintii si trupului intr-o experienta cu tiroliana, pastrand in tot acest timp in cap gandul ca trebuie sa ai si grija pentru a ajunge cu bine la capatul cablului de otel. Mana, hamul si otelul se contopesc intr-o armonie perfecta cu vantul ce-ti sufla prin plete.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *