Top 4 greșeli de evitat în procesul de mentenanță al bateriilor auto

Sorgeti.ro - baterii auto
Sorgeti.ro -  baterii auto
Sorgeti.ro – baterii auto

Există mulți conducători auto care aleg să execute anumite operațiuni de întreținere pe cont propriu ceea ce poate duce la deteriorarea componentelor mașinii și implicit la funcționarea necorespunzătoare a automobilului. Cu toate că unii dintre aceștia posedă cunoștințe tehnice, există anumite greșeli care se pot întâlni chiar și în rândul celor mai experimentați șoferi. Una dintre principalele elemente care poate avea de suferit pe durata procesului de întreținere este bateria auto.

 

Cum putem prelungi durata de funcționare a acumulatorilor auto

Cu cât o baterie auto este menținută mai mult timp complet încărcată, cu atât va avea o durată de funcționare mai lungă dacă sunt respectate cu strictețe indicațiile fabricantului. De asemenea, acest lucru e valabil doar în situația unei utilizări normale, fără șocuri sau vibrații excesive, fără supraîncărcări accidentale ș.a.m.d. Iată cele mai frecvente greșeli de întreținere a bateriei pe care le pot face automobiliștii:

  1. Nu verifică tensiunea bateriei – cel puțin o dată sau de două ori pe lună este necesară verificarea tensiunii care trebuie să fie minim 12,5 volți). În caz contrar, ar trebui să utilizeze un redresor pentru a o încărca pentru minim 2-3 ore. De altfel, specialiștii fac astfel de recomandări în special persoanelor care circulă aproape exclusiv în oraș. De asemenea, este indicat ca acest sfat să fie urmat și pe timpul iernii pentru a evita înghețarea bateriei. Un alt aspect de luat în calcul este acela că măsurarea tensiunii pe baterie trebuie să se facă după minim o oră de la oprirea redresorului (sau a motorului) deoarece abia după acest interval de timp, se va stabiliza tensiunea de pe baterie.
  2. Nu opresc motorul la semafor sau ori de câte ori știu că nu vor staționa mai mult de 2-3 minute;
  3. În urmă cu câțiva ani, unii șoferi turnau lichid de răcire sau lichid de frână în electrolitul din bateria auto în loc de apă distilată ceea ce ducea la defectarea iremediabilă a acumulatorului auto. În zilele noastre, au apărut bateriile etanșe, fără întreținere, așadar nu această greșeală nu mai este posibilă.
  4. Înainte de a porni motorul, nu opresc toți consumatorii posibili – faruri, sistem audiu, aer condiționat etc. De altfel, dacă uităm anumiți consumatori pe poziția pornit, bateria se poate descărca total, iar în unele cazuri, se poate defecta iremediabil.

De unde putem achiziționa cele mai bune baterii bune auto?

În unele situații, se întâmplă ca bateria auto să ajungă la apogeul existenței sale, oricât de multă grijă am avut de ea. În acest caz, va trebui să consultăm atât manualul fabricantului, cât și ofertele unui magazin de baterii auto, găsind cel mai bun raport între calitate și preț. De altfel, unii conducători auto aleg cele mai ieftine baterii auto de pe piață fără să țină cont de lipsa atributelor calitative, în timp ce alți conducători auto se orientează către cele mai scumpe produse de pe piață considerând că dacă sunt costisitoare, sunt și eficiente în mod automat.

Unul dintre principalii furnizori de baterii auto-moto din țară care pune la dispoziția clienților nenumărate beneficii precum – calitate, garanție, service specializat – este magazinul online Sorgeti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *