Tot ce trebuie sa cunosti despre Ethereum

Ethereum
Ethereum Criptomonede

Subiectele legate de criptomonede au devenit deja cunoscute pentru fiecare dintre noi. Progresul uimitor pe care l-au cunoscut in dezvoltarea lor, precum si controversele care planeaza asupra veridicitatii lor au transformat existenta acestora in una foarte populara, mediatizarea sa fiind una care a depasit sfera virtuala.

In principiu, oamenii cunosc doua mari categorii de criptomonede, respectiv Bitcoin si altele. Evolutia foarte rapida a Bitcoin-ului l-a transformat intr-un nume foarte cunoscut si un reper esential in ceea ce priveste dezvoltarea monedelor digitale. Celelalte monede care nu sunt la fel de sonore publicului incep sa demonstreze ca au un potential urias si pot fi considerate concurente serioase pentru celebra „moneda a viitorului”, Bitcoin.

Dintre acestea, Ethereum este cea care iese in evidenta, dobandind o importanta deosebita in lista celor 1300 de monede disponibile la momentul actual. Aceasta este o moneda care se remarca prin mai multe caracteristici similare celor de la Bitcoin. Are la baza o tehnologie de natura blockchain, asemenator cu „minarea” regasita in cadrul Bitcoin-ului; in cazul Ethereum, ultizatorii lucrand pentru a obtine Ether. Acest blockchain poate fi asociat unui sistem de operare realizat intocmai pentru a rula aplicatii descentralizate.

Care sunt avantajele monedei Ethereum?

Aruncand o privire asupra a tot ce inseamna evolutie Ethereum, se poate preciza clar ca este a doua cea mai mare criptovaluta dupa Bitcoin, inregistrand cresteri spectaculoase, astfel ca a capatat un interes masiv din partea utilizatorilor de pe aceasta piata.

In anul 2017, Ethereum era cotat la o valoare aproximativa de 8 dolari, urmand ca prin vara sa fie echivalentul a 400 de dolari, iar in 2018, valoarea lui sa depaseasca pragul de 1000 de dolari. Desi exista voci care sustin ca piata criptomonedelor va suferi un declin, specialistii prognozeaza ca Ethereum ar putea surprinde cresteri impresionante, unii estimand ca ar putea valora intre 5.000 si 10.000 de dolari in lunile urmatoare.

Trecand de aspectul valorii, exista mai multe avantaje esentiale oferite de catre descentralizarea pe Ethereum. In primul rand, folosind aceasta criptomoneda, pot fi rulate aplicatii, precum contracte smart, crowdfunding, sisteme de votare, retele sociale, asigurari sau aplicatii descentralizate. De asemenea, putem sa ne bazam pe aceasta moneda deoarece garanteaza permanenta si siguranta in sensul ca nu sunt centralizate si nu au puncte vulnerabile, codarea lor prin criptografie face ca aplicatiile sa fie extrem de sigure.

Important este ca sunt si incoruptibile prin faptul ca nu pot fi corupte de un grup de oameni. Aplicatiile sunt scrise pe urmatorul principiu „majoritatea decide”.

Potrivit unor publicatii americane, mecanismul de functionare al monedei Eretheum permite unele fraude, cum ar fi schemele piramidale. Aceasta nu ar trebui sa fie considerata o piedica prea mare, in conditiile in care astfel de fraude pot avea loc si in sistemul financiar conventional.

Luand in considerare toate aceste avantaje aduse de Ethereum pe piata criptomonedelor, dar si evolutia ei, putem vorbi de nasterea unei concurente serioase pentru Bitcoin. Criptomonitor.ro iti poate sta la dispozitie cu informatii si alte lucruri interesante despre universul digital al criptomonedelor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *