Totul intr-o alta noua lumina

lumina

Totul si toate cate le cunoastem se schimba radical de la o secunda la alta prin prisma lucrurilor pe care le invatam. Tot ce stim noi despre mediul nostru inconjurator in principal este rodul unor informatii pe care le primim prin educatie si prin descoperire.

Aceste lucruri sunt acolo si noi doar trebuie sa intindem mana pentru a le cuprinde. Acum importanta omului in mijlocul acestor lucruri este aceea ca este liber pana la un punct sa aleaga daca face bine sau rau. In mod natural omul trebuie sa aleaga binele, doar ca omul nu alege. Astfel apar razboaie si ura intre oameni.

In cazul ipotetic in care omul alege binele in detrimentul raului, raul nu mai are un teren propice sa se joace. El actioneaza energiile in sensul de a te cuprinde, dar forta cu care iti doresti sa faci binele este cel mare trebuie sa-l tina departe.

Daca toti am face bine atunci raul nu ar disparea. De ce nu dispare raul!? Pentru ca o forta ca sa existe trebuie sa fie intr-o corelatie cu o forta de sens opus care sa o defineasca pe prima. Raul coexista cu noi, noi trebuie doar sa invatam sa nu-i mai deschidem usa sufletului pentru a se cuibari in interior.

De cele mai multe ori forta raului este cea care limiteaza mintea si sufletul sa-si indeplineasca adevarata viata. Asta trebuia sa fie filosofia oricarei religii care a aparut pe Pamant. Si a fost asa!?! Nup. Omul a ajuns sa-si doreasca sa detina adevarul pentru a-l inchide intr-un cerc restrans de forta.

Si asa a pus mana pe filosofia religiilor si au denaturat-o pana in punctele in care au ajuns in prezent. Si pentru ca denaturarea sa fie perfecta atunci acest proces este presarat si cu niscaiv morti in numele unor deziderate false.

Forta raului astfel a imbracat camasa alba a mortii in numele uinui scop fals si astfel lucrurile au mers si merg intr-o directie gresita.

Sunt si cativa samburi de adevar, dar sunt bine ticluiti de privirea frugala a omului care urca in barca religiei. Pentru a determina care este cel mai potrivit sa fie cel ce va sa fie atunci adevarul este ascuns intr-o ceapa de idei .

Si calea catre adevar devine un urcus al muntelui lui Sisif. Slefuirea celui ce va sa fie trebuie sa fie cat mai complexa pentru a nu exista un alt experiment care sa puna adevarul in lanturi spre a-l purta prin targuri cu programul fals implementat.

Singura scapare din toata povestea asta este sa cautam iesirea din pestera urmarind firul de lumina. Lumina e singura pentru care merita sa lupti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *