Traditii si obiceiuri: Bataia de la Ruginoasa!

Pe final de an 2012 ma regasesc cu pofta de scris despre diverse nimicuri pe blog.

Citesc pe cuprinsul internetului despre tot felul de asa zise „traditii si obiceiuri” impamantenite pe meleaguri romanesti care nu fac cinste omului ci mai de graba regnului animal. Sa fim intelesi de la inceput aici ma refer la Batalia de la Ruginoasa.

N-am inteles de ce aceasta batalie nu se poate transforma intr-o competitie sportiva in care nu ne rupem capul ci invatam sa lucram in echipa?!? Echipa despre care vorbea Maestrul Mirel Palada in articolul „De ce sper ca Romania va fi altfel”.

Eu as propune ca anul urmator Jandarmeria sa organizeze pe 31 decembrie 2013 concursuri pentru rugineni dupa cum urmeaza:

1. Catarare pe perete pe echipe.
2. Predare stafeta si alergare.
3. Jocul cu funia de care trag doua echipe cu rezultat caderea in apa rece a echipei care pierde.
4. Taiat de copaci in timpul cel mai scurt
5. Concurs de despicat busteni nodurosi.
6. Tras masini pe echipe
7. Concursuri de skanderbeg.

…si-n plus mi-as dori sa scapam de obsesia consumerist-horoscopista a „obiceiurilor” gen: sa ne luam cu totii chiloti rosii ca sa avem noroc, sa avem cu totii vasc in casa ca aduce noroc, sa mancam si ce sa nu mancam in noaptea de revelion. Hai sa ne maturizam si sa avem obiceiuri umane si normale si nu obiceiuri care nu fac cinste unui animal care a reusit sa se ridice deasupra celorlalte prin gandire.

Comments

comments

One thought on “Traditii si obiceiuri: Bataia de la Ruginoasa!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *