Traian Basescu s-a mutat in Palat la Scrovistea! S.F.-uri 2015

Traian Basescu - Presedintele Romaniei

Stirea asta cu Traian Basescu care s-a mutat in Palat la Scrovistea imi face franjuri copilaria. Mi-am petrecut copilaria pe la Balteni, Scrovistea. Vara de vara eram acolo calarind padurile, ulitele si campurile din zona. O zona superba pentru un copil sa-si petreaca vacantele.

Scrovistea – Balteni si mirajul boierilor

O zona frumoasa si pentru „boierii” care si-au construit pe acolo vilute  in perioada post-decembrista  (post ’89). Mirajul comunist al timpului petrecut de familia Ceausescu in padurea aia i-au urmarit pe milionarii de carton care au aterizat acolo dupa ’90.

Zona este frumoasa, ma repet. Gadeste-te la sate ce sunt inconjurate de ape si paduri. Un aer respirabil si linistitor. Din cate stiu este una dintre cele trei zone existente in Romania care au grad de ozonificare mare. De aia si arhitectul care a conceput Palatul Regal a ales zona aceasta.

Traian Basescu vine „La Bar”!

Asadar sa ne intoarcem la romanul nostru de ExPresedinte Traian Basescu. Ma gandeam asa la el cum s-a tot vorbit de el ca ii cam place s-o traga la masea si cum satele alea sunt pline de magazine comerciale care sunt numite generic „La Bar”, de cei ai zonei. „Ma duc la Bar sa iau o paine!”, cam asta e replica pe care o auzeai in vacantele petrecute pe acolo.

Asadar sa revin la ExPresedinte. Imi imaginam ca intr-o dimineata de locuit la Palat se trezeste Maria dimineata si observa ca nu au paine.

„Traiane , da o fuga pana La Bar vezi daca a venit painea! Sa iei si doua 3 in 1 ca nu mai suport cafeaua.”

„Ohooo, gata Maria ma imbrac si ma duc.”

Se echipeaza omu’ de iesit in „oras” , isi trage sapca pe cap si pleaca pe drumul lui. Hahaie la paza un Buna Dimineata si trece mai departe de portile verzi ale padurii. Paza raspunde  in scarba la salut si isi vede mai departe de contemplat padurea Scrovistei.

Am nostr’ se grabeste sa ajunga primul si sa prinda paine „La Bar”. Se gandeste pe drum:”Hmmm as putea sa beau si un 50 de ceva ca sa-mi fie dimineata cu plin! Da, daca ma miroase Maria!?!” si hahaie singur pe drum la gandul ca sotia ar putea ridica glasul la fostul sef de vas. „Capitan am fost, capitan o sa mor. Gata, m-am hotarat beau 50 si-o bere!”

Pe drum aterizeaza un borac cu o vardie si nailon de dat la peste. Zona e plina de balti in care n-ai voie sa pescuiesti, dar in care mergi sa pescuiesti pentru ca exista si peste. Si ce daca te alearga paza, macar te alegi cu peste.

Discutia SF cu Traian Basescu 

„Buna ziua domn presedinte!”

„Ha ha ha! Buna sa-ti fie inima ma copile. Tu ai voie ma sa pescuiesti in prin baltile astea!!?”

„N-am. Da matale ai voie sa pleci fara SPP la drum?!”

„Maaa, vezi ca esti obraznic. Poate te pleznesc!”

(Mucosu’ rade)”Cum nenea, cum l-ai lovit pe baiatul ala la Ploiesti!?!”

(Al nostr’ iritat)”Maaaaaa, ti-e cald cu dinti in gura!”

„Ho bre nenea ca glumeam! Da unde te-ai pornit asa dimineata?!”

(Al batran e imbujorat) „Am ramas fara paine. M-a trimis nevasta-mea sa iau 1-2 paini!”

(Dracu impielitat la pescuit) „Vezi ca paine nu stiu daca mai au, da au bagat Wiskey din ala bunu’!”

„Ma te pleznesc, iar incepi!?!”

„Ha ha ha da ce te-ai suparat asa?! Glumeam si eu!”

„Ma vezi poate trimit Garda peste tine sa te ridice de pe garla!”

„Aoleu stai bre nene ca ma duc si eu sa prind o coada de peste! Zici ca vreau sa fur flota”, zice si fuge razand cat il tin plamanii.

Al batran ramane in mijlocul drumului suduind copilul. „Astia trebuie batuti de mici! Se fac mari si  cer doua beri pe vot! NU e bine.”

Si tot gandind asa a ajuns „La Bar”.

„Ziua buna!”

„Oho Buna Dimineata Domnul Presedinte, cu ce va servim!?”

Al nostr’ se cauta in buzunar si nimic. Plecase fara bani de acasa. Suvita imaginara de pe capul lui se ridica incet incet spre cer. Chelia capata o tenta roz. Ochiul ala buclucas se micsoreaza a iritare. Zambeste tamp si zice:”Ha ha mi-am uitat portofelul la Palat, imi dati si mie va rog „Pe Caiet” doua paini si 50 de tarie!?”

Vanzatoarea se uita chioras la el si zice: ” Pai si daca vine ANAF-ul la mine ce fac?!

Al nostr’ ofteaza adanc si se gandeste in sinea lui: „Daca ajungea Elena presedinte…”

Acesta este un Pamflet politic.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *