Treaba romaneasca!

Azi am prins un metrou in statie, la mustata. Ma sui in vagon si in mintea mea in 30-40 de minute eram la Republica. De unde, o ora si 10 minute pe ceas. Calatorii din vagoane faceau pariuri la urmatoarea statie cate minute mai sta si daca prinde oprire si intre statii.

Intr-o tara civilizata care este in UE, NATO, Uniunea Extraterestrilor Nebuni, cineva dintr-o firma a statului era tras la raspundere pentru intarzieri si probleme in gestiunea banului public. Metrorex doarme. Statul roman doarme.

CFR-ul se afla si el in culpa daca analizam intarzierile din timpul iernii. In Japonia un ministru al trasporturilor si-a dat demisia cand a fost vorba de o intarziere de cateva minute, la noi dupa luni intregi de intarzieri adunate, nimeni nu raspunde pentru proasta gestionare. Raspunsul e invariabil acelasi: „N-avem bani!”, „PSD e de vina!”, „Aia de dinainte au furat tot!”

Vina si e a noastra ca le permitem sa ne calce in picioare si nu reusim sa ne adunam in comunitati care sa-i tranteasca de pamant., Suntem divizati pe ideologii politice la nivel mic, cand la nivel mare ei sunt o mare familie. Suntem prinsi in jocul lor studip de concurenta si uitam sa vrem sa traim civilizat.

Cu cat or sa inventeze mai multe partide, cu atat fiecare individ va insemna un carnet in plus de partid si o gura inchisa, usor de manipulat.

Comments

comments

2 thoughts on “Treaba romaneasca!”

  1. Celebrul „divide et impera” nu cred ca poate avea o ilustrare mai clara decat aceea pe care o poti vedea aruncand o privire atenta in sanul poporului roman. Pentru ca nu mai suntem demult un popor, decat cu numele. Demult e fiecare cu pizda ma-sii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *