Tu asculti BUG MAFIA?!?

Vorbeam zilele trecute cu un var care are jumatatea varstei mele. Lui ii e un pic teama sa vorbeasca cu mine despre alea lui. Am incercat sa cobor discutia la nivelul lui sa vorbesc in jargon de strada sa ne putem apropia de o discutie, altfel faceam monolog si el mormaia. A ramas surprins sa vada ca pot sa vorbesc si asa. una in alta am ajuns sa-l intreb de muzica, despre ce asculta. Sa-i vorbesc si despre rock, despre Justin Bieber, hiphop, Parazitii, BUG Mafia… hop, hop stai asa??! el ma intreaba:”Tu asculti Parazitii?!? BUG Mafia?!?” Am ras si i-am zis ca ascult de pe la varsta lui cand astia incepusera sa cante. Mi-a marturisit ca nu ii vine sa creada.

In princiu ascult orice tip de muzica si cand zic orice tip de muzica chiar ascult tot ce gasesc. Nu stamb din nas doar daca nu am starea necesara sa ascult o muzica sau alta. Uneori simt nevoia sa reduc viteza motoarelor creierului si ascult cu placere muzica mahalalelor. Sunt  momente in care caut raspunsuri la intrebari despre oameni care au un nivel si cultura apropiata de acest gen. Ca sa poti patrunde si intelege trebuie sa ajungi in pozitia lui.

De cele mai multe ori ascult folk romanesc. Folk-ul romanesc este cel care imi este alaturi de suflet. Cand vorbim de folk eu ma gandesc in special la cantece de munte cantate la quitara. Folk-ul exprima cel mai bine structura pe care sunt construit eu, restul fac parte din foitele de ceapa ce acopera bulbul central.

Muzica clasica. Prima mea caseta cumparata din banii mei de buzunar a fost un Vivaldi cu ale sale „Anotimpuri”. Am fost atat de multumit de mine incat imi venea sa sar in sus de bucurie pe strada. Imi aduc si acum aminte chioscul cu caseta din Veteranilor/Militari. M-am uitat in geam am vazut-o si am cerut-o. Vanzatoarea era o tanti in floarea varstei ce se uitat chioras la mine cerand Vivaldi. Avea o expresie din aia gen:”Esti singur?!? Nu vrei tu caseta asta cu Vivo Hits 1994 sau mai bine niste DJ Bobo?!?”

Muzica rock. Nu poti sa nu iubesti muzica rock. In cele ale rock-ului am fost virusat de mic incepand cu povestile alor mei si terminand cu colectivul din liceu in care mi-am facut ucenicia in Manowar, Metallica, Iron Maiden, Judas Priest, Sepultura, Red Hot Chili Peppers sau ciudatenii gen Burzum. Sunetul quitarei electrice, o toba bine plasata sau combinatia instrumente clasice si intrumente rock sunt doar cateva placeri ce-ti incanta mintea si urechea. Caci muzica o vei placea cand mintea va asculta mai repede decat urechea.

Muzica trebuie ascultata si inteleasa, nu poti ura ce nu poti asculta. Restu’ sunt doar mofturi pe care le invatam in societate sau cu care ne deprindem datorita anturajului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *