Ultimul gand care moare e primul care trece

gandire unilaterala

Cand ultimul gand isi da obstescul sfarsit, atunci incepe si primul gand care tace. Batranul Frank Sinatra isi duce cantecul mai departe in timp ce eu asez slove pe o tastatura uzata de insomnii trecatoare. Cand nu mai ai solutii de a calma situatia e timpul sa te opresti si sa tragi o gura adanca de aer in piept. Aerul e singurul medicament care-ti linisteste mintea.

Am invatat ca socializarea e buna cat timp ea aduce un beneficiu spiritual si mai putin material. Cand vei incepe a gandi invers, vei intelege ca e timpul sa-ti opresti gandul si sa-l omori pentru a renaste unul mai bun. Nu pierzi cand pierzi, pierzi cand castigi. Nu invatam niciodata asta, astfel incat ne invartim in cerc ca niste muste prinse sub un borcan.

berserkerkitten
berserkerkitten

Gandul a tacut. Imagini frumoase au rasarit intre diapozitivele mintii. Orase minunate, cladiri pe care iti doreai sa le vezi, rauri superbe, muntii de o frumusete rara. Mintea a cerut o pauza pentru a incepe un nou proces-gand. Cand crezi ca ai pasit in secunda fanteziei tale, cazi in singurul gand care e real cu adevarat. Indoiala are locul ei in fantezie. Totul e frumos, prea frumos pentru a te bucura de el. Pastreaza privirea pe minge, cum ar zice Americanu’. Tragi aer in piept, multumesti Cerului pentru imaginile sublime pe care ti le-a livrat in timp ce iti transmitea mesajul. Esti ca la o degustare de coniac fin. Ai gustat din licoare, gura iti este invadata de amorteala, iar nasul gusta cu adevarat din licoarea fina. Stomacul e cel care pregateste caderea in aplauze. In final gura de aer inchide procesul si-ti da senzatia pentru care te-ai apucat de baut.

Cand ai iesit din poezie, intri in analiza. Fiecare gest, fiecare miscare incepe sa descrie o formula pentru care fiecare variabila isi joaca rolul crucial. O variabila crescuta prost si totul poate sa duca la o alegere si mai proasta. Asa e viata, isi amageste fericirea pentru a-ti servi tristetea. Sa nu ma intelegeti gresit, nimic nu e negru in tot ce scriu. Doar noi putem sa schimbam caderea transformand-o in lectia de rabdare pe care ne-o livreaza propria noastra minte. Si batranul Frank isi duce cantecul pentru mai departe…

Sursa foto: http://berserkerkitten.blogspot.ro/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *