Ura nu rezolva problema

Fratilor traim vremuri din ce in ce mai nebune si nu vom rezolva nimic daca ne vom scindam in grupuri, grupuri. Trebuie sa invatam sa ne respectam unii pe altii, dar trebuie sa invatam sa ne respectam si opiniile. Greseli au fost, greseli  vor fi. Cel  mai bine e ca fiecare sa ne uitam si-n ograda noastra pentru a ne descotorosi de obiceiuri proaste.

Daca vom continua sa ne uram si sa ne luptam pentru diverse interese meschine nu vom izbuti sa realizam dezideratul de care se preocupa toate religiile in moduri diferite:”Iubire”. In fond si la urma urmei toate cutumele pe care le prezinta bisericile si sectele ca si mesaj personalizat pentru a atrage „clienti” nu sunt decat vorbe in vant. In realitate omul trebuie sa evolueze catre un Sine care sa ofere si sa primeasca. Cat timp nu vom intelege ca viata are dublu sens nu vom reusi sa ne numim „Animale Care Gandesc”.

Ura face parte din gand pentru a da o greutate unui gest. Dincolo de momentul de ura trebuie sa ne adunam in noi insine pentru a ne ierta. Momentul de furie nu ti-l poti controla caci mecanismele interioare trebuie sa functioneze pe baza de declansatori de moment, dar nimic nu-ti interzice ca dupa varful de durere sa te gandesti ca a fost doar o faza ce trebuie temperata. Daca ramai blocat in furie nu vei experimenta senzatiile tari atunci cnad vine vorba de iertari.

Problema pe care vrei s-o rezolvi cu ura nu dispare. Scaldata in ura aceea problema se va transforma intr-o reala catastrofa. Nu-ti pierde cumpatul in numele vanzarii de idei. Ideea trebuie sa fie spusa dar nu si urata. Iar cel ce primeste o idee trebuie s-o rumege pentru a putea face o eventuala contestatie. Niciodata nu-ti trata competitorul cu un grad de inferioritate in momentul competitiei. Peste un timp ii vei da dreptate si respectul lui nu va mai exista. Gandeste-te la tine cel din viitor care se va intalni cu Sinele cel din trecut.

Sursa foto: bghelsinki.org

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *