Viitorul facturilor este in piata programelor de contabilitate

In tineretile mele de liber profesionist imi faceam veacul prin diverse birouri de firme. Nu ca sa-i ajut pe oameni cu treaba lor, doar pentru a avea unde sa beau o cafea calda si sa-mi fac treaba mea de scriitor pe bloguri. Ca blogger as spune ca nu prea sunt eu. Erau birouri cu diverse activitati, astfel ca imi dezvoltam orizontul de cunoastere pentru a putea scrie despre lucruri pe internet. Unul dintre aceste birouri in care imi faceam veacul era un birou de firma care se ocupa de constructii civile.

Zilele trecute primesc un telefon de la seful al mare din birou, cum ar veni Sef Pana de Trib. Dupa schimbul de amabilitati ma ataca direct cu problema:”Bai Stefane, am un drac de program de contabilitate cu care nu ma descurc crezi ca poti sa ma ajuti cu el?!”. Ma scarpin in cap ca romanu’ care n-are ce face si-i zic ca imi fac timp a doua zi sa trec pe la el.

Ajung a doua zi la om si ma apuc de descifrat programul de-l implementase fosta contabila in firma. Nimic nu intelegeam din meniul programului care fusese cumparat la inceputurile contabilitatii pe calculator. Il intreb daca mai are contact cu firma respectiva ca nu mai face ceva legatura cu bazele de date. Imi da omu’ un telefon sa-i sun. Sun si nimic. Nu raspundea nimeni la telefon. Dau o cautare prin internet si aflu ca firma se cam desfiintase. Deci update-uri pentru acest tip de soft contabilitate primara nu prea mai aveam de unde sa luam.

Ii zic omului despre necaz si al meu cade pe ganduri. Ma arunc repede pe internet si dau de un program de contabilitate primara pentru a-l scoate din impasul in care a intrat.

Sceptic din fire, patronul meu imi zice ca nu are incredere in acest soft contabilitate primara gasit atat de repede de mine. Imi pica cerul in cap, dar n-am ce face, trebuie sa ma apuc de dus munca de lamurire cu omul despre piata de programe contabilitate primara.

Dupa dezbateri intense gasesc pe site-ul Ciel Romania cateva avantaje ale acestui program contabilitate primara gratuit:

  • In primul rand e gratuit pana la un punct. Punct pe care activitatea firmei in cauza nu il depasea.
  • Tine pasul cu modificarile legislative ce apar din partea autoritatilor Statului.
  • Fata de alte programe contabilitate primara, acesta ii permitea chiar si-n versiunea free sa scoata diverse rapoarte.
  • Are un portofoliu complex de servicii.

Peste toate acestea de le-am gasit pe site i-am spus ca merita sa intre intr-o lucrare cu acest soft datorita experientei acestora.

Am descarcat aplicatia program contabilitate primara gratuit ca sa o testeze cat de cat si sa vedem daca este ceea ce cauta. Am ramas placut surprins sa observ ca a inceput sa se prinda chiar repede de lucruri. Cum s-ar zice in termeni internautici, acest program este unul user-friendly.

Am mai pierdut ceva ore pe acolo, pret de cateva cafele, ca sa prinda curaj omul cu noua jucarie de contabilitate. Il simteam pe om ca un motor din ala neincalzit, avea nevoie de cativa kilometri ca sa-si dea drumul la mers. Dupa ce uzina s-a repus pe picioare ne-am despartit cu promisiunea ca daca se incurca undeva sa vin negresit la apel. I-am raspuns ca da, dar data viitoare il costa ceva mai mult decat o cafea. A ras si a promis ca data viitoare si plateste.

E gratis programul de contabilitate, dar timpul meu costa bani.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *