Vanzatorii de iluzii

black white creepy dark
black white creepy dark

De 4 zile urmaresc presa economica si-n paralel urmaresc mediul online ca mod de business. Ma distreaza sa vad ca abordarea unui fapt evident, acela ca ai nevoie de un buget, este ocolit prin tot felul de artificii mizerabile.

Presa economica se imparte in doua tabere ca de obicei: optimistii care viseaza cai verzi pe pereti si simt ca piata si-a revenit odata cu venirea timpului frumos si pesimisti care inteleg fenomenul de „pilot automat” in care functioneaza piata.

BNR-ul sustine artificial un curs scazut al leului incercand sa minta piata. Realitatea din teren arata ca piata supravietuieste in urma acestui artificiu, dar cu un pret: degradarea. Nu poti adopta o tactica defensiva si sa ascunzi mizeria sub pres, fara a te gandi la consecinte.

Modelul adoptat este un model proamerican si mai putin european. Modelul european este cel realist in care cursul trebuia lasat sa-si urmeze cursul firesc si sa se lucreze pe partea de sprijinirea productiei. O astfel de politica ar fi bagat la apa speculatorii. Ori majoritatea celor care detin puterea in Romania la ora actuala sunt speculatorii, puteau ei sa lase piata in realitate?!? Nu puteau pentru ca o mana spala pe alta si amandoua spala tot corpul.

Ce e mai trist, este ca o astfel de perioada este propice pentru aparitia vanzatorilor de iluzii care ofera bani „gratis”, de pomana: sisteme piramidale care iti vand iluzia unei vieti stabile, evanghelisti care propovaduiesc bunastarea si speculatorii rapizi.

Avem nevoie de timp si solutii reale, fiecare secunda de minciuna implica un cost.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *