Vreau sa salvez lumea!

athlete biceps body

Domnule, eu vreau sa salvez lumea si lumea nu vrea nimic. Parca s-a intrat intr-un soi de program de inchidere a umbrelor noastre in clopote de sticla. Ne izbim unul de altul si tipam unul la altul ca si cand cel de langa tine e sacul de box cel mai bun.

Citesc de cateva zile 4 carti in paralel. Una despre crestinism la inceputurile ei, una despre viziunile SF ale unui spy autohton cu pretentie de urmas al dacilor, una despre cum sa faci succes din te miri ce si a patra carte este uan legata de reiki.

Bai frate in toate 4 se propovaduieste iubirea si intelegerea, iertarea si bunatatea. Si uite asa incarcat #pepozitiv iese fratele vostru alb afara sa imparta lumina la oameni. Si cand ce sa vezi?! Click aici.

Am glumit nu face clickbait. Ma fratele meu alb nimeni da nimeni nu doreste lumina. Daca-i raspunzi intr-un proverb mai contondent, dar bland, iti ia roata roata mortii in pula si ti se duce tot pozitivismul pe apa sambetei.

Ma frate am luat-o toti rara pe campie de nu mai putem sa ascultam si sa vedem?! Aveam pretentia ca ne-am nascut norocosi noi cei de pana in 30 si…frate internet, apa calda, lumina, concerte, iesit afara…de ce atata ura?! de unde atata de mult egoism , negativism si toparlanism.

Am ajuns sa nu mai aud o vorba buna de la un apropiat si mai repede sa aud o vorba buna de la un strain care sa-mi insesineze ziua. De la cunoscuti doar ura si deznadejde.

Si ce frumos se predica in biserica duminica slujba, dar cand sa ascultam ca uram si biserica si tot ce tine de ea. Mai repede ascultam mantre pe net decat sa mergem acolo sa ne testam pacatele in raport cu cei din jur. Ca acolo cand incepi sa cartesti de cele ce fac partidul babelor credincioase, acolo e cheia unde te vezi intr-o oglinda perfecta. In biserica e ca in camera oglinzilor in care te vezi spart in multe imagini. Si tu esti in fiecare oglindit. Dar nu pentru ca nu vrem sa vedem. Suntem mai orbi ca niciodata!!!!!!!!!!!

Revin la povestea mea cu salvatul lumii. Eu vreau sa salvez lumea, dar lumea nu vrea salvare. Lumea vrea sa existe la nesfarsit intr-o bucla a ei. O bucla comoda si trista. Lumea nu vrea sa fie salvata lumea vrea sa fie ascultata si sa fie luata in seama. E mai important sa-ti asculte cel din fata ta tampeniile pe care le debitezi decat sa faci ceea ce trebuie. Si daca cel care asculta indrazneste sa-ti dea o parere, musai sa i-o retezi si sa-i aduci aminte de un esec din trecut. Nici un sfat invers nu trebuie sa ramana nepedepsit.

Si totusi vreau s-o salvez. S-o vad mergand singura pe picioarele ei. Sa aud ca evolueaza si urca in sus spre culmile atmosferei si ca gaseste spatiu de locuit in tot universul. Nu vreau sa mai aud ca se bate pe o mana de pamant nenorocit.

Sa traim cu capul pe Pamant si cu picioarele in nori. Sa nu ne mai uram intre noi. Sa nu ne mai mintim intre noi. Sa nu mai innebunim pentru te miri ce. Sa nu ne mai mintim pe noi ca nu noi suntem de vina.

Inchei doar prin a va spune ca….eu vreau sa salvez lumea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *