x, y, z si t

Imi place sa urmaresc filme de duzina pentru a gasi in ele linii slabe de idei interesante despre dezvoltarea lumii asa cum este ea perceputa in zilele noastre. Obosesc prea tare sa urmaresc o emisiune despre subiect in care sa se vorbeasca despre subiectul in sine. Atunci cand te focusezi pentru a descoase la obiect pierzi esenta subiectului dezbatut. Lucrurile marete s-au facut in timp si cu consursul tuturor. De cele mai multe ori a fost nevoie de sclipirea de geniu a unei minti odihnite pentru „a intra la sacrificiu” ca sa mute punctul fierbinte intr-un punct din care se poate continua cercetarea.

In materie de astfel de probleme cel mai bine pozitionati ii vad pe americani. acestia au reusit sa adune o fauna social umana destul de omogena din care pot iesi idei destul de interesante, iar acolo unde nu se gaseste o minte sclipitoare se deschide o licitatie pentru a cumpara/ademeni unul. Asta este rezultatul cand ai construit o tara bazata pe publicitate agresiva si ai inradacinat brand-ul in mintea celorlalti participanti la jocul numit Viata.

Asadar sa revin la problema mea. Vizionand un film de duzina american am descoperit teoriile privind Spatiu-timp, pentru ca si eu ca orice lepra lenesa dau cautare fix dupa ce altul imi aduce la botul calului subiectul. Asa am fost educati de catre entitatea numita internet.

Deci am patruns in fascinanta teorie Spatiu-timp unde m-am lovit de transformari Lorentz si spaţiului euclidian. Ma, si ca fapt divers si m-am bucurat ca undeva in trecut cineva si-a batut capul cu mine sa aflu despre Euclid. Tot aud teza precum ca ce ne trebuie noua matematica ca nu m-au ajutat integralele in viata. E vorba de  proces de educare la care trebuie sa participe si disciplina mtematica. Poate ti se pare inutila, dar in timp acest aspect al pregatirii iti va da niste coordonate fara sa-ti dai seama. Un mod de a procesa informatia pe care o primesti de la ceilalti participanti in traficul de informatie.

In timp, ce frumos se autointroduce aceasta dimensiune care este independenta de structura spatiului. Ma fascineaza faptul ca un volum in functie de timp ne ofera o dimensiune. Pana sa citesc toate acestea aveam senzatia ca dimensiunea e data de volum, dar se pare ca volumul nu poate stabili o dimensiune fara un timp. si e cat se poate de logic daca stai sa te gandesti. Uzura isi spune cuvantul si niciodata nu va fi la fel, doar ca nu va fi sesizata de mintea si ochiul uman decat dupa o perioada mai mare. Fara sa ne dam seama pentru ca ni se pare normal, timpul se autointroduce in toate ecuatiile noastre modificand compozitia si starea tuturor actiunilor intreprinse. Cand vom reusi sa stapanim timpul, atunci vom reusi sa inchidem jocul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *