Zaharul intre agonie si pacat

Adolescent fiind cautam mereu noi provocari. Si evident ca am trecut si prin perioada sporturilor extreme si prin perioada experimentelor „bahice” sau prin perioada „party animal”. Si de fiecare data dupa aceste experimente urma o perioada de „recuperare”. In unele cazuri remediile erau clasice, iar in alte cazuri eram mereu in cautare de noi posibilitati. Ei bine experimentarile acestea dese m-au adus pas cu pas aproape de domeniul tratamentelor naturiste, al vitaminelor si mineralelor. Cele mai multe dintre remediile acestea contineau mult zahar. Insa eu n-aveam prea mult stres din punctul asta de vedere.

Doar ca socializand cu prietenii le impartaseam experientele mele. Si intr-o zi unul din bunii mei prieteni care are diabet mi-a atras atentia asupra acestui fapt. Nu m-a speriat, insa undeva intr-o camaruta a creierului meu informatia s-a stocat. Si din cand in cand, se amplifica. Dupa terminarea facultatii mi-a cazut in mana un articol destul de bine documentat si argumentat despre pericolele consumului de zahar si riscul aparitiei diabetului, chiar si la varste fragede. Tot acolo am vazut ca erau si niste remedii naturiste pentru diabet

Si becul s-a aprins si a ramas aprins. Desi eram tentat sa pun mult zahar in cafea sau ceai, incercam sa fiu mai ponderat. Apoi cand cumparam produse de patiserie, incercam sa iau si „saraturi”, tocmai pentru a miscora consumul de zahar introdus in corp. Ba chiar am incercat si am ramas fan al siropului de Stevia si al altor inlocuitori naturali si sanatosi. Am ramas placut surprins sa vad ca aceste remedii naturiste pentru diabet sunt pentru toate buzunarele. Astfel ca ai o alternativa de tratament pentru diabet in raport cu medicamentele clasice.

Intre timp mi-am largit orizontul privind obiceiurile nesanatoase si am inteles ca masurile punctuale nu ajuta. Asa ca pentru schimbari reale trebuiesc urmate mai multe linii de actiune. Asa ca mai nou prietenii de la Herbagetica imi sunt aliati de nadejde. Faza foarte tare e ca au produse care se pot folosi de la copii pana la bunici. Produse care au aplicatie de la simple „intretineri” (multivitamine & minerale) si pana la tratamente pentru boli grave (gen: astm, hepatita sau tratament pentru diabet).

 

Daca v-am facut curiosi, nu ezitati sa dati o fuga la ei pe site. Mie unul imi plac si m-au ajutat in ultimul timp. Sper sa va fie si voua de folos. Sanatate maxima tuturor!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *