Bucuresti-Sinaia-Brasov-Rupea-Sighisoara-Sovata – Romania Harta Turistica

Romania Harta Turistica

Iti pui in rucsac Romania Harta Turistica si ai plecat din Bucuresti la un 6:00 cand se lumineaza de ziua ca sa nu prinzi DN1 aglomerat. Drumul pana la Ploiesti este unul de ses care nu-ti ofera perspective prea mari de vazut, in afara de cateva balti pline de pescari care au venit cu noaptea in cap sa prinda monstrul cel de dis-de-dimineata si niste bisericute care se ivesc in cate un colt de ulita, nimic nu scoate din comun acest drum.

Ahhhh ba da ar mai fi podul peste Ialomita si ramasitele Codrilor Vlasiei.

De cum te apropii de Ploiesti incepi sa zaresti monstrii de beton care pe vremuri erau reginele extractului de petrol.

Dallas-ul Romaniei regiunea Brazi-Ploiesti-Floresti, unde in al doilea razboi mondial romanii aliati cu nemtii au tinut pipet(cat au putut) aviatiei americane.

De cum treci de Ploiesti incep sa se desfasoare in fata ochilor tai crestele Muntilor Bucegilor si varfurile salbatice ale Muntilor Baiului. Uneori in mijlocul verii mai poti zari la altitudini mari limbi de zapada care iti deseneaza in imaginatie duritatea iernilor intr-un munte pe cat de prietenos, pe atat de dur.

Si te avanti si te tot avanti intrand in serpentinele drumului catre Sinaia. Poti sa te opresit la Posada pentru alimentarea cu apa si pentru vizitarea Muzeului Cinegetic Posada, dar fiind prea dimineata recomandarea e sa pastrezi aceasta incursiune cinegetica pentru intoarcere.

Primul popas este Sinaia. Pe vremuri statiunea regala cu al ei Peles si Pelisor .

Cele doua castele sunt situate pe valea paraului Peles, pe locul numit Pietrele Arse. Castelul Peles a fost construit intre anii 1875 si 1883 din dorinta regelui Carol I.

Sinaia este un orasel-statiune destul de vizitat de turisti in tot timpul anului, din aceasta statiune plecand si foarte multe trasee montane pentru impatimiti muntelui.

Trecand dincolo de Sinaia urmeaza o salba de statiuni care impreuna formeaza Zona Turistica Valea Prahovei.

Dincolo de toate acestea urmeaza primul oras cu adevarat ardelenesc: Brasov-ul.

Un oras cu o istorie zbuciumata care a inceput cu popoare de origini nemtesti si a continuat intr-o mutilare multilateraldezvoltata in timpul comunismului, ajungand pana in zilele noastre sa dezvolte o istorie paralela:

Cea a vechiului oras plin de vestigii istorice si partea industrializata de fabrici gen Tractorul, Steagu Rosu sau Rulmentul. este o destinatie interesanta avnad in vedere ca la una dintre marginile orasului s-a dezvoltat Poiana Brasov una dintre cele mai scupe locatii de agrement si relaxare din Romania.

Brasov-ul te va invita mereu sa-i vizitezi Piata Sfatului cu a ei Biserica Neagra de la poalele Tampei. Daca ai sa te pierzi pe strazile lui vei vedea ca este un oras viu care geme de istorie.

Dar cu bine stim calatorului ii sta bine cu drumul, lasam Brasovul in spate si ne avantam spre Cetatea Rupea, „cetate ridicata pe ruinele unor cetati mult mai vechi, inca de pe timpul dacilor”.

Decat sa va spun eu de ce am ales Cetatea Rupea, mai bine las un om de prin zona sa va povesteasca cum sta treaba cu aceasta Cetate pe cat de minunata, pe atat de plina de povesti:

Cetatea Rupea – Romania Harta Turistica

Cetatea Rupea se afla amplasata in mijlocul Romaniei, in judetul Brasov, la o altitudine aproximativa de 500 metri, in vecinatatea raului Olt, a drumului national DN13 de la Brasov spre Cluj-Napoca, in partea vestica a orasului Rupea. Fortareata a fost construita pe un deal stancos (alcatuit din Bazalte) numit Cohalm.

Parasim Cetatea Rupea cu promisiunea smulsa ca vom mai reveni s-o studiem pe indelete si purcedem la drum spre Sighisoara, asa zisa Cetatea a lui Dracula.

Sighisoara

Sighisoara s-a bucurat de un statut aparte avand in vedere ca este considerata Cetatea lui Dracula. Povestea lui Bram Stocker atras o gramada de curiosi in Sighisoara. Si cum ceasul bate de ora pranzului nu putem rata sa nu luam pranzul la vestitul Restaurant Vlad Dracul.
Orasul este superb si iti ofera o multime de obiective turistice de vizitat:

  • Turnul Tabacarilor
  • Turnul Macelarilor
  • Turnul Fierarilor
  • Turnul Cositoarelor
  • Turnul Cojocarilor
  • Turnul Aurarilor
  • Scoala din deal
  • Scara Scolarilor
  • Piata Centrala
  • Biserica Manastirii
  • Casa Venetiana
  • Piata Boema
  • Cetatea Sighisoara
  • Biserica Leprosilor
  • …..

Dupa atata cultura cata ai inghitit pe nemestecate te arunci in masina si urmezi soseaua catre Baile Sovata. O baie calda in apa termala, urmata de o sauna si un masaj la Hotelul Danubius iti vor incheia turul pe ziua de azi.

Acest post participa la concursul „Drumuri de Vacanta” de pe ToateBlogurile.ro.

Ajuta-ma sa castig concursul DRUMURI DE VACANTA cu un GPS MIO de la CEL.ro si toateBlogurile

Da-mi Un VOT AICI!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *