Doru Maries la B1TV despre Dosarul 10 august 2018

10 august 2018

In legatura cu Dosarul 10 august 2018 Doru Maries (Asociatia 21 decembrie 1989) a dezvaluit ca cei trei capi ai Jandarmeriei si fostul secretar de stat de la momentul respectiv sunt in prezent pusi sub urmarire penala.

Dosarul 10 August a revenit in decembrie 2021 la Sectia Parchetelor Militare. Cercetarea penala a fost reluata exact din momentul in care dosarul a fost refuzat de DIICOT.

Ce este 10 august 2018?

Dosarul 10 august 2018 face referire la protestul masiv al romnilor din aceea data. Multi au denumit protestul respectiv ca Protestul Diasporei. A fost primul protest masiv de dupa Mineriadele din timpul mandatului presedintelui Romaniei Ion Iliescu.

Dosarul cuprinde informații despre evenimentele din 10 august 2018, care au avut loc în București, România.

Evenimentul din 10 august 2018 este un reminder pentru toti cetatenii Romaniei ca trebuie sa fim uniti pentru a preveni ca o clasa politica sa puna mana pe putere.

In 10 august 2018 un protest pasnic a degenerat dupa interventia in forta a jandarmilor la un miting antiguvernamental in Piata Victoriei din Bucuresti. Cand adunarea prezenta au incercat sa ocupe carosabilul din fata curtii Palatului Victoria, Jandarmeria Romana au intervenit cu spray-uri, gaze lacrimogene si tunuri de apă. Dupa acest tip de raspuns unii dintre protestatari au fortat gardurile si au aruncat cu pietre, sticle si alte obiecte catre jandarmi. Mai multe persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Parchetul Militar s-a autosesizat si a deschis dosar penal privind interventia jandarmilor la protestele din Piata Victoriei.

Ilie Gazea prima victima care a murit in urma incidentelor din 10 august 2018

Ilie Gazea, un protestatar in varsta de 62 de ani a MURIT, la doar o saptamana dupa protestul de pe 10 august.

Acesta a venit special din Alexandria pentru protest. Din cauza gazelor folosite de jandarmi, acesta a suferit chiar pe 10 august o puternica hemoragie nazala si bucala.

A doua zi a plecat imediat la spitalul din Turnu Magurele deoarece se simtea foarte rau, iar la scurt timp a murit.

Andreea Balaurea a postat pe pagina ei de Facebook un mesaj imediat dupa protest:

„Sunt în stare de șoc. Acesta este Ilie Gazea, bătrânul mort? Ar putea cineva să confirme? L-am fotografiat în decursul minutelor petrecute în apropierea lui și lângă el. Avea neîncetat hemoragie nazală, cum se poate vedea și în câteva fotografii. L-am mângâiat pe mână și l-am rugat să aibă grijă de el. Se simțea rău, era cât se poate de evident!”#rezist

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *